Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Economie


Index » business » Economie
ELASTICITATEA OFERTEI DE MUNCA


ELASTICITATEA OFERTEI DE MUNCA


ELASTICITATEA OFERTEI DE MUNCA

Elasticitatea ofertei de munca in functie de pret reprezinta intensitatea modificarii O de munca la o anumita modificare a salariului. O de munca este inelastica, deci Keo/s<1.

Teoreticienii au explicat caracterul relativ rigid al O de munca prin 2 categorii de factori:

factori economico-teritoriali

factori demografico-ocupationali.

Factorii economico-teritoriali se refera la lipsa posibilitatilor sau dorintei indivizilor dde a-si schimba locul de munca dintr-o localitate in alta, datorita: costurilor mari determinate de schimbarea locuintei, despartirii de prieteni, vecini, efortului fizic si intellectual ocazionat de mutare.

Factorii demografico-ocupationali se refera la lipsa capacitatii sau a dorintei indivizilor de a-si schimba ocupatia sau locul de munca. Printre motivele acestui comportament se gasesc si:-lipsa, insuficienta calificarii

-lipsa calitatilor necesare noilor profesii

-conditiile de lucru din noile profesii

-insuficienta informare cu privire la slujbele disponibile.

Mobilitatea fortei de munca este mai mare atunci cand exista locuri de munca alternative, cand acestea necesita aceeasi pricepere si indemanare si si persoanele interesate detin informatii despre acea munca.

Cand populatia are timp sufficient sa dobandeascanoi abilitati sau cand sistemul educational are timp pentru a se adapta schimbarilor intervenite in C de munca, mobilitatea fortei de munca este mai mare.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate