Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Agricultura


Index » business » Agricultura
» Corpul albinei


Corpul albinei


Corpul albinei este relativ delicat, durata de viata este scurta.Totusi, albinele nu par sa tina seama de toate acestea atunci cand cara in fiecare zi uriase transporturi de polen si nectar din flori pana in stup, astfel ca urmatoarele generatii de albine sa poata aparea.

• Ce sunt albinele •

Albinele de orice fel apartin unui ordin de insecte numit Hymenoptera, care inseamna 'aripi membranate'. Acest ordin, cuprinzand in jur de 100.000 de specii, include si viespi, furnicile, mustele.

Din cele 25.000 de specii de albine descoperite, majoritatea sunt albine solitare, depunandu-si ouale in tunele pe care le excaveaza singure. Aceste albine asigura aprovizionarea cu hrana (miere si polen) pentru larve.


Nu exista o hranire progresiva a larvelor de catre albinele adulte.

Fiecare picior posterior este prevazut pe fata interna cu o perie si pe partea externa cu un cosulet. Albina zboara din floare in floare, incarcandu-se pe un corp cu polen.Acesta este adunat sub forma de cosulete.


Abdomenul are pe partea ventrala niste glande care secreta ceara si la extremitatea lui un ac veninos.Cand albina inteapa,veninul secretat de doua glande se scurge in rana,producanand usterime si inflamarea pilii.Acul e un mijloc de atac si de de aparare al albinei lucrare.El mai serveste la injectarea veninului in faguri,pentru a evita alterarea mierii.


Regina este mama tuturor albinelor, traind cel mai mult(in jur de 4 ani).Atunci cand devine matura si iese din fagurele in care a crescut. Matca le ucide pe celelalte posibile rivale, din care majoritatea nu au iesit inca din c

Aura Argaseala: TORACELE prezinta:- 3 segmente acoperite cu perisori;- pe partea dorsala ,2 perechi de aripi membranoase;-pe partea ventrala,3 perechi de picioare articulate; perechea a 3-a de picioioare prezinta o perie si un cosulet cu care este colectat si depozitat nectarul;


-ABDOMENUL area extremitate se gaseste acul veninos;

-pe partea ventrala glande ce secreta ceara;

Sunt 3 categorii de albine in stup:


-MATCA(regina) ce depune oua;


-ALBINELE LUCRATOARE sunt cele main umeroase;recolteaza pollen si nectar;fac miere;secreta ceara;ingrijesc larvele si matca si apara stupul, construiesc faguri cu casute hexagonale in care se depun oua miere sau pollen;


-TRANTORII-au rol in inmultire;

Inmultirea:femela depune oua in camarutele hexagonale ale fagurelui;din oua ies larve sau nimfe,iar din nimfe,albAlbinele sunt insecte zburatoare, clasificate in cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai contine, viespile  si furnicile care se hranesc cu nectarul florilor(ca sursa de energie gratie continutului de zaharuri), si cu polen (ca sursa de proteine, folosit mai mult la hranirea larvelor), activitate ce se soldeaza cu polenizarea florilor, si, in unele cazuri, cu producerea mierii.

Astfel polenul pe care in mod inevitabil il pierd in deplasarea lor de la o floare la alta este important pentru plante deoarece o parte din polen cade pe pistilul (structura reproductiva) altor flori din aceeasi specie, ducand la polenizarea incrucisata. Albinele sunt, de fapt, cele mai importante insecte polenizatoare si interdependenta intre ele si plante fac din acestea un excelent exemplu al unui tip de simbioza cunoscuta sub numele de „mutualism”, o asociere intre organisme diferite care este avantajoasa pentru ambele parti.

Pe de alta parte unele specii de albine produc miere din nectar. Albinele de miere si albinele fara ac aduna mari cantitati de miere, caracteristica ce este exploatata de apicultori, care recolteaza mierea pentru consumul uman.


Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate