Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Afaceri


Index » business » Afaceri
» Romania si Franta - tari europene vazute prin ochii noii generatii de adolescenti


Romania si Franta - tari europene vazute prin ochii noii generatii de adolescenti


UNIVERSITATEA ROMANO-AMERICANA

MASTERAT : Afaceri InternationaleRomania si Franta

- tari europene vazute prin ochii noii generatii de adolescenti -

DESCRIERE

Ideea de proiect pleaca de la nevoia cunoasterii de catre noua generatie de adolescenti a altor tari din punct de vedere al traditiei, al culturii si al civilizatiei in noul context european.

Proiectul raspunde nevoii de dezvoltare a cunoasterii de catre noua generatie de adolescenti a altor tari europene, din punctul de vedere al traditiei , culturii si civilizatiei in noul context european.

Pentru a elimina cauzele generatoare a acestei probleme s-a hotarat efectuarea unui parteneriat intre un liceu roman si unul francez in vederea unui schimb de experienta pe o perioada de 12 luni, fiind vizate : educatia, sistemul de invatamant, traditia, cultura, istoria, civilizatia etc.

De aici putem desprinde titlul proiectului : “Franta si Romania – tari europene     vazute prin ochii noii generatii de adolescenti.”

Localizare:

Grup Scolar “Goga Ionescu”, oras Titu, Judet Dambovita

Liceul Teoretic “I.C. Vissarion” Titu

Scoala Generala Romanesti

Derularea proiectului se va desfasura sub patronajul Primariei Titu, Primariei Potlogi, Primariei localitatii Cajarc – Franta, a „Casei Franceze” si a Asociatiei profesorilor de Limba Franceza „Anna de Noailles” – Dambovita.

Costul proiectului si sumele solicitate :

Costul total al proiectului

Suma solicitata de la Consiliile locale

% din total

Resurse proprii

% din total

EURO 27 000

EURO 18 425

EURO 8 575

Rezumat :

Durata proiectului : 12 luni

Obiectivele proiectului

Obiective generale :

Imbunatatirea perceptiei noii generatii de adolescenti asupra traditiilor , a culturilor si a civilizatiilor franceza si romana in context european, receptarea societatii romanesti ca parte integranta a Uniunii Europene;

Atragerea elevilor spre studiul limbii , culturii si civilizatiei franceze prin promovarea acestora in cadrul cursurilor de pregatire a elevilor si a intalnirilor acestora cu vorbitori de limba franceza.

Obiective specifice :

Imbunatatirea perceptiei noii generatii de adolescenti asupra traditiilor, a culturilor si a civilizatiilor franceza si romana in context european actual;

Cresterea gradului de pregatire lingvistica in limba franceza via internet in vederea cresterii competentelor de comunicare;

Promovarea traditiilor , culturilor si civilizatiilor romanesti si franceze in Franta si in Romania;

Participarea tuturor elevilor din grupurile tinta la activitatile specifice in timpul proiectului si dupa incheierea acestuia.

Grupul – tinta: elevi intre 12 si 18 ani.

Beneficiari finali

Beneficiari directi: 30 elevi romani si 30 francezi   

Beneficiari indirecti: comunitatea romana si cea franceza din localitatile in care se afla amplasate scolile din care provin participantii la proiect : Grupul Scolar „Goga Ionescu” – Titu, Scoala Romanesti, Scoala Odobesti , Liceul „I. C. Vissarion” – Titu, precum si Liceul „Beauregard” din Villefranche – Franta.

Rezultate

 1. Material de informare (brosuri, pliante, cd-uri, agenda activitatilor, afise, evidenta protocolului de comunicare) a persoanelor din grupul tinta si a beneficiarilor finali, cu privire la scopul si activitatile proiectului, realizat in vederea diseminarii acestor informatii
 2. Lista elevilor si profesorilor participanti si graficul calendaristic pentru desfasurarea activitatilor, lista bibliografica pentru materiale de curs
 3. Materiale in limba franceza pentru formarea lingvistica a elevilor sub forma manualelor, revistelor si cd-urilor, brosurilor.
 4. Diverse elemente traditionale: costume traditionale romanesti si obiecte populare (pictura pe sticla, lemn, ceramica, impletituri, cusaturi, vase traditionale din lut etc)
 5. Ziarul francez, reviste de specialitate, pliante cu punctele turistice cele mai importante (din Franta), materiale cu centre istorice franceze si traditiile diferitelor zone din Franta.

Principalele activitati

 1. Lansarea proiectului
 2. Convocarea echipei de formatori si stabilirea programului de lucru pentru intreaga perioada de derulare a proiectului
 3. Pregatirea materialelor pentru desfasurarea cursurilor
 4. Pregatirea lingvistica a elevilor – derularea programului de cursuri
 5. Initierea si derularea comunicarii intre elevi prin e-mail
 6. Initierea in tainele culturii romanesti
 7. Initierea in tainele culturii franceze
 8. Organizarea unei excursii in Franta, in cadrul schimbului scolar cu adolescenti francezi care vor vizita Romania in cadrul unui nou proiect
 9. Desfasurarea vizitei in Franta
 10. Realizarea unui album de prezentare a celor doua tari , a regiunilor de provenienta, judetelor, localitatilor si scolilor implicate in proiect
 11. Realizarea unui film care sa ilusreze perceptia noii generatii de adolescenti asupra traditiilor , a culturilor si a civilizatiilor franceza si romana in context european.
 12. Realizarea unei reviste scolare in limba franceza
 13. Evaluarea efectelor vizitei asupra elevilor (din punct de vedere lingvistic si cultural)
 14. Inchiderea proiectului

Obiective

Obiective generale :

Imbunatatirea perceptiei noii generatii de adolescenti asupra traditiilor , a culturilor si a civilizatiilor franceza si romana in context european, receptarea societatii romanesti ca parte integranta a Uniunii Europene;

Atragerea elevilor spre studiul limbii, culturii si civilizatiei franceze prin promovarea acestora in cadrul cursurilor de pregatire a elevilor si a intalnirilor acestora cu vorbitori de limba franceza.

Obiective specifice :

Imbunatatirea perceptiei noii generatii de adolescenti asupra traditiilor, a culturilor si a civilizatiilor franceza si romana in context european actual;

Cresterea gradului de pregatire lingvistica in limba franceza via internet in vederea cresterii competentelor de comunicare;

Promovarea traditiilor, culturilor si civilizatiilor romanesti si franceze in Franta si in Romania;

Participarea tuturor elevilor din grupurile tinta la activitatile specifice in timpul proiectului si dupa incheierea acestuia.

Justificare

a)     Relevanta proiectului in cadrul planului managerial al scolii: Proiectul face parte din planul managerial al scolii pentru anul scolar 2008-2009 la sectiunea „Proiecte europene”.

b)    Identificarea nevoilor tinta

necesitatea aprofundarii studierii limbii franceze in vederea dezvoltarii profesionale si personale a adolescentilor;

insertie sociala avantajoasa prin cunoasterea limbii, culturii si civilizatiei franceze in perspectiva implementarii proiectului „Renault” in zona orasului Titu;

necesitatea promovarii unei imagini pozitive si reale a Romaniei in spatiul european.

c)     Lista grupurilor tinta: Numarul estimat al beneficiarilor directi este de 30 de elevi romani si 30 - francezi.

Beneficiarii indirecti – comunitatea romana si cea franceza din localitatile in care se afla amplasate scolile din care provin participantii la proiect : Grup Scolar „Goga Ionecu” – Titu, Scoala Romanesti, Scoala Odobesti, Liceul I.C. Vissarion” – Titu, precum si Liceul „Beauregard” – Franta.

Nr. Crt

Numele si prenumele

Statut

profesor

profesor

profesor

profesor

profesor

Elev

Elev

Elev

Elev

Elev

Elev

Elev

Elev

Elev

Elev

Elev

Elev

Elev

ElevElev

Elev

Elev

Elev

Elev

Elev

Elev

Elev

elev

elev

elev

elev

elev

elev

elev

elev

d)    Motivele alegerii grupului tinta si a activitatilor

Interesul deosebit al elevilor pentru cunoasterea mai aprofundata a limbii, culturii si civilizatiei franceze, dorind sa-si puna in practica cunostintele si sa-si impartaseasca experientele personale in vederea unei mai bune cunoasteri a tarii lor in spatiul european concretizata in perceptia noii generatii de adolescenti asupra traditiilor, a culturilor si a civilizatiilor franceza si romana in context european.

e)     Relevanta proiectului pentru grupul tinta

Elevii vor fi motivati pentru a-si spori cunostintle in domeniul lingvistic, cultural si al civilizatiei franceze, precum si pentru a face cunoscute valorile culturii si civilizatiei romane in spatiul cultural european.

Multe dintre activitatile propuse prin proiect vizeaza crearea unui mediu incluziv in scoli astfel incat adolescentii sa fie educati impreuna, indiferent de originea lor culturala sau socio-economica, limba materna sau originea etnica. In acest sens sunt prevazute activitatile de creare a unui mediu fizic prietenos, vesel, care sa atraga copiii spre scoala, a unui climat scolar prietenos, care sa permita fiecarui copil sa isi dezvolte la maximum potentialul creativ, a unei scoli prietenoase cu familiile copiilor, cu comunitatea locala.

Descrierea detaliata a activitatilor

 1. Lansarea proiectului presupune urmatoarele subactivitati:

Organizarea conferintei pentru anuntarea deschiderii oficiale a proiectului

Lansarea unui comunicat de presa in ziarul local

Publicarea pe web-site a coordonatelor proiectului

Rezultatul acestei activitati se denumeste materiale de informare (brosuri, pliante, cd, agenda activitatilor, afise, evidenta protocolului de comunicare) a persoanelor din grupul tinta si a beneficiarilor finali, cu privire la scopul si activitatile proiectului, realizat in vederea diseminarii acestor informatii.

 1. Convocarea echipei de formatori si stabilirea programului de lucru pentru intreaga perioada de derulare a proiectului:

Stabilirea atributiilor echipei de formatori

Formarea grupului pentru excursie

Convocarea participantilor la excursie

In rezumat, rezultatele acestei activitati sunt denumite lista elevilor si profesorilor participanti si graficul calendaristic pentru desfasurarea activitatilor, lista bibliografica pentru materiale de curs.

 1. Pregatirea materialelor pentru desfasurarea cursurilor in limba franceza

Elaborarea programei cursurilor

Inventarierea materialelor de curs existente

Examinarea materialelor si selectarea celor mai potrivite, conform cu continutul programei

Elaborarea suportului de curs, completarea modulelor si redactarea versiunii finale a cursurilor

Elaborarea programei cursurilor va fi realizata de catre fiecare formator, in conformitate cu nevoile de instruire. Sub-activitatile inventarierea materialelor de curs necesare, examinarea materialelor si selectarea celor mai potrivite, conform cu continutul programei vor fi realizata de intreaga echipa de formatori.

Elaborarea suportului de curs, completarea modulelor si redactarea versiunii finale a cursurilor vor fi realizate individual, de catre fiecare dintre membrii echipei de formatori, in functie de continutul programei.

 1. Pregatirea lingvistica a elevilor – derularea programului de cursuri

Elevii vor fi pregatiti de catre profesorii de limba franceza ai fiecarei scoli implicate in proiect, sa comunice in limba franceza zece ore pe saptamana (cate doua ore in fiecare zi de luni pana vineri), ore in cadrul carora vor purta o corespondenta prin internet cu elevii din Franta.

Rezultatele acestei activitati sunt materiale in limba franceza pentru formarea lingvistica a elevilor sub forma manualelor, revistelor si cd-urilor, brosurilor.

 1. Initierea si derularea comunicarii intre elevi prin e-mail presupune urmatoarele subactivitati:

Corespondenta, via Internet, cu adolescenti francezi

Stabilirea unor relatii de prietenie intre elevii romani si cei francezi

 1. Initierea in tainele culturii romanesti

Cursuri de dans si cantec popular romanesc

Vizitarea unor muzee cu specific traditional romanesc: Muzeul Satului, Muzeul Taranului

Confectionare de obiecte populare romanesti traditionale

Ca rezultate ale acestei activitati se specifica diverse elemente traditionale - costume traditionale romanesti si obiecte populare (pictura pe sticla, lemn, ceramica, impletituri, cusaturi, vase traditionale din lut etc), cd-uri cu muzica populara, pliante de la muzeele vizitate.

 1. Initierea in tainele culturii franceze

Vizionarea in cadrul scolii a unor documentare cu privire la cultura si civilizatia franceza

Cursuri de dans si cantec francez

Pregatirea unor piese de teatru in limba franceza

Vor urma cursuri de dans si cantec popular romanesc si francez, precum si pregatirea unor piese de teatru in limba franceza.

De asemenea, vor confectiona obiecte populare romanesti, vor realiza picturi pe sticla, pe lemn si ceramica, imletituri, cusaturi- pe care le vor prezenta elevilor francezi in cadrul realizarii unui mini muzeu, impartasindu-le din experienta personala in cadrul intalnirilor personale ce vor fi planificate de comun acord cu partea franceza.

Elevii vor participa la concursuri si festivaluri de limba franceza.

 1. Organizarea unei excursii in Franta, in cadrul schimbului scolar cu adolescenti francezi care vor vizita Romania in cadrul unui nou proiect

Finalizarea detaliilor cu privire la transportul elevilor asigurat de compania de transport „Eurolines”

 1. Desfasurarea vizitei in Franta are ca subactivitati :

Intalnire cu elevii francezi si prezentarea programului

Vizita institutiei de invatamant (liceu, camine etc)

Seara propusa de elevii romani in amfiteatrul liceului

Vizita unei ferme familiale agricole

Vizita Casei Artelor 'Georges Pompidou'

Festivalul de cinema 'Cristian Mungiu'

Vizita in orasul Albi : Toulouse-Lautrec

Vizita la muzeul agricol Pradinas

Asistenta la cursurile liceului

Vizita vechiului targ al orasului

Cocktail oferit de oficialitatile orasului

Seara romaneasca: spectacol artistic si expozitie (realizarea unui mini-muzeu)

Conferinta de presa

 1. Realizarea unui album de prezentare a celor doua tari, a regiunilor de provenienta, judetelor, localitatilor si scolilor implicate in proiect.
 1. Realizarea unui film care sa ilusreze perceptia noii generatii de adolescenti asupra traditiilor, a culturilor si a civilizatiilor franceza si romana in context european.
 1. Realizarea unei reviste scolare in limba franceza

Elevii romani vor realiza un film care sa ilustreze perceptia personala asupra celor doua tari – Franta si Romania – din punct de vedere al adolescentului modern. Vor realiza, sub indrumarea profesorilor implicati in proiect si in colaborare cu partea franceza, o revista scolara in limba franceza precum si un album de prezentare a celor doua tari, a regiunilor de provenienta , a judetelor, a localitatilor, a scolilor implicate.

Rezultatele acestor activitati sunt ziarul francez, reviste de specialitate, pliante cu punctele turistice cele mai importante (din Franta), materiale cu centre istorice franceze si traditiile diferitelor zone din Franta.

 1. Evaluarea efectelor vizitei asupra elevilor (din punct de vedere lingvistic si cultural) :

Stabilirea criteriilor de evaluare a eficacitatii vizitei in Franta si elaborarea chestionarului de evaluare

Evaluarea competentelor dobandite de catre elevi

Comunicarea rezultatelor catre elevi

Criteriile de evaluare a eficacitatii cursurilor si chestionarul de evaluare vor fi elaborate de catre membrii echipei de formatori. Fiecare dintre participantti va fi informat in legatura cu rezultatele individuale ale procesului de evaluare.

 1. Inchiderea proiectului

Realizarea raportului final

Organizarea unei conferinte de presa si a festivitatii de inchidere a proiectului

Redactarea si lansarea unui comunicat de presa

Elaborarea si publicarea rezumatului raportului final pe paginile de web ale scolilor participante la proiect.

Se va redacta un raport final de catre membrii echipei de proiect care va avea ca obiectiv descrierea modului de implementare a proiectului, cu detaliere pe activitati, si rezultatele proiectului, atat prin indicatori calitativi (gradul de absorbtie a cunostintelor, capacitatea de a utiliza informatiile teoretice dobandite in activitatea practica, gradul de corelare a continutului cursurilor cu cerintele pietei muncii etc.), cat si prin indicatori cantitativi. Raportul va avea in vedere realizarile pozitive, evidentiind totodata si problemele aparute pe parcurs, dar si solutiile gasite pentru rezolvarea acestora.

In rezumat, rezultatul ultimei activitati din proiect poate fi sintetizat ca documentatie privind rezultatele obtinute ca urmare a implementarii proiectului si impactul derularii activitatilor din proiect.

Metodologia

Metode de implementare

Tehnicile si procedurile ce vor fi folosite pentru implementarea proiectului vor fi in concordanta cu cele folosite in spatiul european: activitati de tip work-shop, lucrul in ateliere, pe grupe de lucru, in echipe.

La nivelul fiecarei scoli un rol esential il va avea grupul de initiativa care va fi constituit din parintii copiilor cu abilitati educative deosebite. Colectivul de profesori organizatori ai proiectului va colabora in mod strans cu conducerile institutiilor partenere, cu Comunitatea locala careia apartine fiecare institutie de invatamant din Romania si din Franta, Colectivul de profesori pe specialitati, Comitetul de parinti din fiecare institutie de invatamant , „Casa Franceza” – Dambovita si cu Asociatia Profesorilor de Limba Franceza „Anna de Noailles”- Dambovita – in scopul asigurarii conditiilor pentru ca reprezentantii comunitatilor romane si franceze, parintii copiilor cu abilitati deosebite sa participe la activitatile propuse prin proiect. In plus, pentru eficientizarea colaborarii dintre scoala si comunitate se va construi la nivelul fiecarei localitati un grup-suport format din grupul de lucru al scolii, mediator si cate un reprezentant al institutiilor publice, presedintele comitetului de parinti, alti membrii ai comunitatilor romana si franceza.Pentru o buna desfasurare a activitatii in cadrul implementarii proiectului, coordonatorul de proiect va colabora indeaproape cu inspectorul de limba franceza din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) – Dambovita si cu conducerea Grupului Scolar „Goga Ionescu” – Titu - care se vor implica in mod direct pentru asigurarea unei locatii corespunzatoare in cadrul Grupului Scolar „Goga Ionescu” – Titu. Activitatea in acest centru de resurse se va desfasura dupa un program ce va fi popularizat in toate scolile implicate in proiect, cate o activitate saptamanal, pe fiecare specialitate, iar alte activitati vor fi desfasurate de specialistii centrului in fiecare scoala din proiect, o data pe luna. Legatura cu inspectorul de Limba Franceza se poate asigura si prin internet. La unele activitati desfasurate in centrul de resurse vor fi invitati uneori si profesori, parinti sau mediatori din scolile care au fost incluse in Proiectul Cultural, in scopul impartasirii unor experiente de succes in domeniul educatiei. Va fi desemnat un responsabil al centrului de resurse, care va tine evidenta activitatilor, a persoanelor implicate, a problemelor identificate, acestea fiind consemnate intr-un registru.

Activitatile de dezvoltare a abilitatilor artistice se vor desfasura cu copiii cu inclinatii educative deosebite de catre profesorii specialisti pentru fiecare dusciplina in parte, o data pe saptamana. Se va lucra pe grupe mici, in Sala de festivitati a scolii. Profesorul specialist va identifica dificultatile intampinate de catre fiecare copil si, in functie de acestea, va elabora pentru fiecare elev un plan personalizat si se va monitoriza permanent progresul fiecarui elev. Cadrul didactic itinerant va elabora instrumente adecvate pentru a inregistra progresul obtinut de fiecare, se vor stabili masuri cu caracter reglator, va tine permanent legatura cu celelalte cadre didactice, va oferi permanent feed-back si va solicita feed-back de la cadrul didactic incadrat la clasa din care provin elevii care paticipa la activitatile speciale.

Un grup de mentori voluntari, actuali si fosti elevi ai scolii, de varsta apropiata si cu preocupari asemanatoare, vor sprijini „din umbra” in unele activitati artistice pe cei care incearca sa-si exprime personalitatea artistica. Pe langa sprijinul acordat, mentorii vor participa si la activitatile de pregatire a productiilor artistice, urmarind sa socializeze cu adolescentii.

De doua ori pe luna responsabilii proiectului se vor intalni cu mentorii pentru a discuta planul actiunilor viitoare si pentru a obtine feed-back despre activitatea de mentorat.

Motivele alegerii metodologiei propuse :

 • Impactul asupra grupului tinta se va realiza in plan lingvistic, social, vizual, emotional.
 • Implicarea unui numar mare de persoane desfasurarea activitatilor propuse.
 • Familiarizarea tuturor persoanelor implicate cu metodele moderne de lucru si mijloacele tehnologiei informatiei si ale comunicarii.

Proceduri de evaluare interna: concursuri, diplome, festivaluri;

Evaluarea interna a proiectului se va face prin participarea elevilor la concursuri (lingvistice, cat si practice) si festivaluri.

Diseminarea rezultatelor proiectului se va face prin mediatizarea proiectului (lansarea proiectului, prezentarea produselor finite), prin organizarea unui targ de idei, distribuirea revistei realizate in cadrul proiectului, a unor schimburi de experienta organizate in scolile care au fost cuprinse in proiectul cultural romano-francez, precum si a altor scoli din judetul Dambovita.

Nivelul implicarii si activitatea altor organizatii in proiect (parteneri, beneficii): proiectul se va realiza sub egida „Casei Franceze” – Dambovita si va reuni elevi si profesori de limba franceza din mai multe scoli din Romania: Grup Scolar „Goga Ionescu” – Titu, Scoala Romanesti, Scoala Odobesti, Liceul „I.C. Vissarion” – Titu , precum si Liceul „Beauregard” din Franta.

Descrierea rolului si participarii diferitilor actori precum si motivele pentru care le-au fost desemnate aceste roluri.

Elevii si profesorii vor fi selectati in functie de aptitudini, abilitati si competente pentru ca scopul final sa fie atins fara echivoc. Astfel, fiecare unitate scolara va participa cu cate un grup de elevi si profesori realizand un parteneriat indisolubil, dupa cum urmeaza:

Grupul Scolar „Goga Ionescu” – va oferi spatiul de lucru in localul scolii , profesori calificati pentru pregatirea lingvistica si corespondenta electronica a elevilor in limba franceza ; profesori pentru pictura, abilitati practice, muzica precum si o echipa formata din doisprezece elevi selectionati in functie de abilitati si competente, trei profesori de limba franceza, un profesor de desen, doi profesori de muzica.

Scoala Odobesti – va participa cu sase elevi selectionati in functie de abilitati si competente si doi profesori de dans folcloric romanesc.

Liceul „I.C. Vissarion” – va participa cu sase elevi selectionati in functie de abilitati si competente, un profesor de muzica si doi profesori de limba franceza.

Scoala Romanesti va participa cu sase elevi selectionati in functie de abilitati si competente si un profesor de abilitati practice, muzica si dans folcloric romanesc.

Echipa propusa pentru implementarea proiectului (functia si numele persoanelor) :

Marin Cornelia, Marinescu Sorina – organizatori

Ciorba Elena, Stancescu Mihaela – pregatire lingvistica

Savu Mihaela, Radoi Ion – dans popular

Stanculescu Geanina – pictura, desen, abilitati

Paraschiv Liliana – muzica, teatru

Nitu Magdalena, Marin Nicoleta – pregatire lingvistica.

2. DURATA SI PLANUL DE ACTIUNE

Durata proiectului va fi de 12 luni (cu posibilitate de prelungire).

Vezi anexa 1. (Diagrama Gantt.)

Durata

Perioada

Nr. Crt.

Denumire activitate

sapt

(anul 2008)

Lansarea proiectului

Convocarea echipei de formatori si stabilirea programului de lucru

Pregatirea materialelor pentru desfasurarea cursurilor

Pregatirea lingvistica a elevilor

Initierea si derularea comunicarii intre elevi prin e-mail

Initierea in tainele culturii romanesti

Initierea in tainele culturii franceze

Organizarea unei excursii in Franta

Desfasurarea vizitei in Franta

Realizarea unui album de prezentare a celor doua tari

Realizarea unui film care sa ilustreze perceptia asupra traditiilor,a culturii si a civilizatiilor romana si franceza

Realizarea unei reviste scolare in limba franceza

Evaluarea efectelor vizitei asupra elevilorInchiderea proiectului

REZULTATE ASTEPTATE

Impactul asteptat asupra grupurilor tinta :

Crearea unei scoli adaptata particularitatilor psiho-individuale ale elevilor ce reprezinta o necesitate pentru elevii cu inclinatii deosebite spre performanta artistica si din diferite medii socio-culturale in conditiile in care este evidenta necesitatea dezvoltarii personale a acestora intr-o societate in continua transformare.

Cresterea interesului elevilor cu inclinatii deosebite spre performanta artistica pentru studiul limbii, culturii si civilizatiei franceze a adolescentilor din diferite medii socio-culturale, din zone defavorizate si de etnie rroma, ceea ce conduce la sporirea sanselor de reusita in planul integrarii socio-profesionale a acestora.

Realizari concrete :

Rezultatele acestui proiect sunt urmatoarele:

Material de informare (brosuri, pliante, cd, agenda activitatilor, afise, evidenta protocolului de comunicare) a persoanelor din grupul tinta si a beneficiarilor finali, cu privire la scopul si activitatile proiectului, realizat in vederea diseminarii acestor informatii

Lista elevilor si profesorilor participanti si graficul calendaristic pentru desfasurarea activitatilor, lista bibliografica pentru materiale de curs

Materiale in limba franceza pentru formarea lingvistica a elevilor sub forma manualelor, revistelor si cd-urilor, brosuri

Diverse elemente traditionale: costume traditionale romanesti si obiecte populare (pictura pe sticla, lemn, ceramica, impletituri, cusaturi, vase traditionale din lut etc)

Ziarul francez, reviste de specialitate, pliante cu punctele turistice cele mai importante (din Franta), materiale cu centre istorice franceze si traditiile diferitelor zone din Franta.

MATRICEA CADRU-LOGIC

Vezi Anexa numarul 2 – „Matricea Cadru Logic”

EFECTE MULTIPLICATOARE

Un proiect de dezvoltare a resurselor umane prin activitati de instruire are intotdeauna efecte multiplicatoare, pentru ca cei instruiti, la randul lor impartasesc din cunostintele si experientele dobandite in timpul proiectului si incearca aplicabilitatea modelelor teoretice si practice, chiar in activitatea lor curenta ulterioara.

Acest proiect, in mod particular, va continua si dupa ce finantarea va inceta. Exista o mare nevoie de educatie la nivel inalt in randul elevilor cu dorinta de a se ridica la standarde superioare si doar lipsa fondurilor si a indrumatorilor ii impiedica sa urmeze astfel de perfectionari.

BUGETUL

Nr. Crt

Nr. Participanti

Costuri

Observatii

35 din care:

655€/participant

* transport 200€/participant = 7.000€

30 elevi

x 35 participanti = 22,925€

* cazare 35€/ 6 nopti/ 35 participanti = 7.350€

5 profesori

* masa 35€/ 7 zile/ 35 participanti = 8.575€

Material de promovare

4,075 €

* materiale pentru amenajarea unui mini-muzeu cu specific romanesc

a imaginii Romaniei

* costume populare

si a scolilor implicate

* portofoliu pentru fiecare partener implicat in proiect

* materiale pentru pregatirea lingvistica a elevilor

SURSE DE FINANTARE PRECONIZATE

Resurse proprii

Consiliil locale

Implicarea comitetului de parinti din fiecare scoala:

Primaria Titu - 18 elevi x 505 € = 9090 €

* LGI 12 elevi x 150 € = 1800 €

3 prof x 655 € = 1965 €

* IC Vissarion 6 elevi x 150 € = 900 €

Total = 11055 €

* Sc. Gen. Romanesti 6 elevi x 150 € = 900 €

Primaria Romanesti - 6 elevi x 505 € = 3030 €

* Sc. Gen. Odobesti 6 elevi x 150 € = 900 €

1 prof x 655 € = 655 €

Sponsorizari    4075 €

Total = 3685 €

Primaria Odobesti - 6 elevi x 505 € = 3030 €

1 prof x 655 € = 655 €

Total = 3685 €

Total resurse proprii    = 8575 €

Total resurse Consilii    = 18425 €

Total fond = 27 000 €

Contributiile in natura

Fiecare participant a adus cel putin cate un costum popular sau piese separate obtinute din familie, rude, prieteni sau centre scolare/ folclorice;

Fiecare elev si-a adus aportul la realizarea mini-muzeului cu obiecte proprii: vase din ceramica si din lut, obiecte traditionale din lemn, sticla si lemn pentru tablouri, fotografii cu imagini din Romania, sculpturi cu Dracula;

Doi dintre membrii echipei au adus doua icoane vechi apartinand pictorului Nicolae Grigorecu;

Toti profesorii au adus albumul clasei realizat impreuna cu elevii pe care ii conduc;

Un grup de elevi a asigurat harti ale Romaniei si ale judetului Dambovita;

Doi profesori s-au ocupat de realizarea unei prezentari grafice a scolilor participante la proiect;

Fiecare membru al echipei a adus cd-uri cu muzica romaneasca: colinde, folclor, muzica dance;

Proiectul a fost sponsorizat cu produse birotice constand in : coli, mape, obiecte de scris etc.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate