Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Afaceri


Index » business » Afaceri
Restaurantul S.C."a cook story"S.R.L


Restaurantul S.C."a cook story"S.R.L


RESTAURANT CU PROGRAM DE INITIERE IN ARTELE CULINARE

a cook story1.INTRODUCERE

Restaurantul S.C. 'Cook Story' S.R.L. se ocupa cu producerea diverselor sortimente culinare si livrarea acestora.Pe langa aceasta activitate restaurantul isi propune desfasurarea unei scoli de initiere in artele culinare a persoanelor dornice de invatare a unei meserii de specialitate.

Restaurantul nu se va axa numai pe o categorie de mancaruri ci va produce o gama larga de mancaruri produse atat de bucatarii profesionisti cat si de elevi scolii de bucatari sub stricta supraveghere a maistrilor bucatari.

Restaurantul isi propune ca produsele sa fie vandute la 75%din valoarea reala a acestora,datorita faptului ca vor fi preparate si de catre elevii scolii de bucatari,iar cele 25% vor fii acoperite de plata cursurilor de catre participanti.

Investitia necesara pentru deschiderea restaurantului si scolii de bucatari este de 50000 de euro in aceasta suma necuprinzandu-se cumpararea terenului si construirea cladirii deoarece acestea vor fi inchiriate in urma unui contract prestabilit pe 4 ani de zile.

Cele doua unitati atat cea de producere a produselor culinare cat si a scolii de bucatari vor functiona in aceiasi cladire,astfel scoala de bucatari si producere a produselor culinare se va pozitiona la parterul cladirii iar restaurantul va fi la etajul superior.Restaurantul va avea doua cai de acces,una principala destinata exclusiv clientilor si una secundara pozitionata in partea laterala a restaurantului destinata personalului cat si a persoanelor ce studiaza la scoala de bucatari.

Personalul restaurantului va fi compus din doi asociati ambii directorii de departament,aferent la acestia vor fi cadrele auxiliare cuprinzand:bucatar sef,bucatari,elevii scolii de bucatari,soferi,ospatari,barman,personalul de intretinere a localului.

Publicul tinta al restaurantului vor fii persoanele cu toate categoriile de varsta,iar pentru scoala de bucatari publicul tinta vor fii cu varsta cuprinsa intre 18-40 ani.Restaurantul este impartit in doua categorii,una destinata fumatorilor,iar alta destinata nefumataorilor.

Progaramul restaurantului este cuprins intre orele 08-24,in doua ture,8-16,16-24,iar programul scolii de bucatari va fii strucurat in doua cursuri,unul de dimineata si unul de dupa masa,respectiv 10-14,16-20.

Profitul aferent afacerii obtinut in decursul a 4 ani va fii investit ulterior in achizitionarea cladirii care deserveste la afacerea restaurantului.

DESCRIEREA FIRMEI SI A DEPARTAMENTELOR SUBORDONATE

Restaurantul S.C."a cook story"S.R.L.a fost infiintat in data de 13-12-2007,cu un buget de 50000 de euro si este inregistrata la Camera Inregistrarii de Stat pe langa Ministerul Justitiei a Romaniei sub numarul 472609.

Intreprinderea este o societate cu rapundere limitata si face parte din categoria intreprinderilor mici. Intreprinderea este proprietatea a 2 membri asociati:Z,Y.

Repartizarea capitalului statutar

al restaurantului"a cook story"intre asociati.

Asociatul

Suma in euro

Cota, %

Z

Y

Total

Scopul firmei este satisafacerea necesitatilor clientilor cu produse culinare,diversificate,dar si    introducerea a unei noi metode de producere prin intermediul unuei scoli de bucatari.

Pentru realizarea scopurilor propuse firma practica urmatoarele genuri de activitate:

Realizarea produselor culinare comandate de catre clienti

Livrarea la domiciliu a produselor

Initierea,persoanelor dornice,in artele culinare

Managerii de proiect isi propun ca in cadrul restaurantului sa se produca,atat de angajati cat si de elevii participanti la cursuri,produse culinare calitativ net superioare fata de alte restaurante,atat prin modul de preparare a acestora cat si prin introducerea unor noi sortimente de mancare.

Firma isi propune sa includa in meniul restaurantului diverse produse care sa satisfaca toate gusturile printr-o larga gama de sortimente:

Ciorbe

Supe

Aperitive

Preparate pui

Preparate porc

Preparate vita

Platouri reci

Gratare

Pizza

Paste

Garnituri

Salate

Dulciuri(prajituri,inghetata,clatite etc)

Specialiati

Bauturi alcoolice

Bauturi racoritoare

Vinuri

Bere

Cafea/ceai

Restaurantul isi propune,aducerea,la dispozitia clientilor a unui program dedicat exclusiv specialitatiilor unei tari,astfel in fiecare zi de vineri bucatarii nostri vor pregati un meniu specific acelei tari alese.Programul se va numi "Arta culinara in jurul lumii"si consta intr-o gama larga de preparate specifice fiecarei tari.Clientii vor avea parte de un meniu prestabilit de bucatarii nostri,care va cuprinde cele mai alese macaruri specifice acelei tari.Pentru a introduce clientii in atmosfera fiecarei tari se va avea in vedere decorarea salii de mese,costumarea personalului la tarile unde acest lucru este posibil si chiar introducerea unei muzicii ambientale aferente acelei tarii.

PIATA SI STRATEGIA VANZARILOR

Produsele culinare realizate si oferite de catre restaurant sunt destinate tuturor categoriilor de varste atat in cadrul restaurantului cat si prin livrarea acestora la persoanele dornice.Strategiile principale unui bun demers al restaurantului sunt:

Oferirea unor produse net calitativ mai bune

Oferirea produselor la jumatate din pret pentru atrangerea unei clientele mai vaste

Oferirea clientilor a doua spatii distincte adica atat pentru fumatori cat si pentru fumatori

Livrarea produselor la domiciliul clientilor

Initierea in artele culinare a persoanelor dornice

Cu timpul restaurantul isi propune largirea gamei de produse culinare

Clientii potentiali ai intreprinderii sunt persoanele de toate varstele, incepand cu copiii de la 5 ani pana la oamenii in varsta. Totusi piata tinta a intreprinderii constituie persoanele varsta carora este intre 15-40 ani astfel orice persoana dornica de a lua masa in oras va putea gasi in restaurantul "a cook story" o gama larga de produse.

Pentru ai determina pe clientii sa aleaga produsele restaurantului nostru conducerea va pune accentul, in primul rand, pe calitatea deosebita a serviciilor prestate de catre personal , pretul convenabil, amabilitatea la livrarea comenzilor, noutatea serviciului de predare a cursurilor de bucatar in cadrul unui restaurant.

La toate acestea se mai adauga si faptul ca alimentele folosite la prepararea mancarurilor vor fi intotdeauna proaspete,acestea fiind achizitionate in ziua respectiva.

Sistemul de livrare la domiciliu va avea loc intre orele 09:00-23:00.Acest lucru va fi posibil cu ajutorul a 2 masini, aferent la acestea 4 soferi.

4.AMPLASAMENT SI CONCURENTA

Constituie un punct forte faptul ca firma,respectiv restaurantul cu scoala de bucatari,vor fii amplasate in centrul orasului Tirgu Mures,fiind invecinat cu:o scoala,o banca, si mai multe magazine comerciale,deci se previzioneaza un procent ridicat de clienti zilinici.Alte puncte forte ale restaurantului"a cook story"sunt:preturile accesibile oricarei categorii de varsta,scoala de bucatari care formeaza elevii in devenirea lor profesionala,ei putand lucra ulterior pentru restaurantul firmei.

Un avantaj major al restaurantului il constituie faptul ca acesta va avea un program saptamanal specific unei tari denumit 'Arta culinara in jurul lumii'.

Un dezavantaj al amplasarii restaurantului este dat de faptul ca in apropierea acestuia se afla un fast-food non stop.Concuretii nostri reali ar fi:restaurantul Leo,restarantul hotelului Concordia si restaurantul Excalibur.

In uramatorul tabel prezentam punctele forte si puncetele slabe ale concurentei:

Denumirea restaurantului

Puncte forte

Puncte slabe

LEO

-ampalsamentul

-vechimea

-timp mare de asteptare

CONCORDIA

-amplasamentul

-rafinament si eleganta

-preturi ridicate ale produselor

EXCALIBUR

-atmosfera

-mod inedit de servire a mancarurilor

-axarea pe specificul medieval

Din tabelul de mai sus reiese ca restaurantul"a cook story"are baze destul de solide pentru o buna desfasurare a activitatii,cu un profit considerabil si un succes inestimabil,astfel vom avea un avantaj major pentru atragerea clientelei fata de concurenta.

MANAGEMENTUL SI PERSONALUL

Firma va fi condusa de cei doi asociati in egala masura deoarece fiecare va avea in administrare cate un departament adica atat restaurantul dar si scoala de bucatari,iar inafara de acestea vor coordona activitatea celorlalte elemente comune,care deservesc la buna desfasurare a ambelor departamente.Salariile angajatiilor vor varia in functie de pozitia acestora in cadrul firmei,astfel directorii vor avea un salariu de aproximativ 1000 euro fiecare ,bucatarii sefi vor primi un salariu de aproximativ 700 euro,administratorii aproximativ 400 euro,ospatarii,secretarele,bamanii,picolo,soferii si casierii vor avea un salariu de 200 euro,iar personalul de ingrijire a localului va avea un salariu de 100 euro.

Procesul de producere a mancarurilor va fii efectuat atat de bucatarii maistri ,cat si de elevii supravegheati de acestia.

Fiecare departament va fi condus de catre un director,iar acesta avand in subordine mai multi angajati.Acestia vor fii organizati dupa urmatorul model.

ORGANIGRAMA 6.SCOALA DE BUCATARI

Acest sistem,revolutionar,de introducere a unei scoli de bucatari in cadrul unui restaurant constituie un avantaj atat fata de concurenta cat si pentru o buna functionare a restaurantului.Scoala isi va avea sediul si va functiona in aceeasi cladire cu restaurantul,fiind situata la parter la fel ca si bucataria restaurantului.Practic activitatea scolii de bucatari consta in cursuri practice date de catre 2 dintre maistri bucatari ai restaurantului. Cursurile se vor desfasura in decursul a 6 luni de zile,a cate 3 zile pe saptamana(luni,miercuri si vineri),in urma carora li se va elibera o diploma recunoscuta in toata Europa. Programul va fi unul accesibil tuturor doritorilor,de initiere in artele culinare prin intermediul nostru,astfel el este structurat in doua cursuri,unul de dimineata intre orele 10:00-14:00 si unul de dupa masa intre orele 16:00-20:00.Acest program de 4 ore pe zi va fi constituit dintr-o parte de teorie(2 ore)si una de practica(2 ore) in domeniul culinar.

Plata cursurilor se va face lunar cu suma de 150 euro,astfel la sfarsitul celor 6 luni se va aduna pe cap de participant 900 euro,iar dupa un calcul estimativ profitul dupa urma a 20 de participant a cursurilor se va avea un castig de 18000 euro.

In cazul in care unul dintre elevii inscrisi la scoala noastra va dori sa renunte la cursuri de bucatar,banii nu ii vor fii restituiti si nici nu va putea beneficia de diploma.

Datorita faptului ca mancarurile sunt preparate si de elevii scolii se va avea in vedere ieftinirea produselor consumate de catre clienti cu 25% din pretul real de productie.

Firma isi propune ca din banii obtinuti din cursurile de initiere in artele culinare sa isi amortizeze o parte din afacere,astfel costurile de productie si costurile salariale vor putea fi suportate mai usor.

Banii investiti in afacere vor putea fi amortizati intr-un an jumate trecandu-se automat la linia de profit,daca se iau in calcul numai banii obtinuti din predarea cursurilor de initiere in arta culinara,a cator 20 de elevi la un interval de 6 luni de zile.

Prin intermediul acestor cursuri,noi managerii de proiect,nu dorim doar un mod de aducere a profitului,ci si instruire unor elevi pentru un viitor de succes in domeniul culinar.

7.PLANUL FINANCIAR

Capitalul de 50000 de euro va fi cheltuit conform planului de mai jos:

Domeniu

Bunuri

Cantitate

Suma(euro)

Bucatarie

aragaze

frigidere

cuptoaremese lucru

Masini spalat vase

Alte utilaje si instrumente

Tacamuri/farfurii/

Pahare/cani

Salon mese

bar

Mese mici

Mese mari

scaune

decoruri

Cheltuieli firma

chirie

6 luni

Masini livrare

Masina marfa

Utilitati(gaz,apa,

curent electric)

publicitate

Materie prima

(alimente/bauturi)

Alte cheltuieli

Total

CONCLUZII

Restaurantul'a cook story'isi propune,pe langa ideea de a introduce in cadrul sau un mod de initiere a doritorilor    in artele culinare si un mod care sa reuseasaca satisfacerea cerintelor clientilor,diferit de alte restaurante printr-un serviciu atent,complet si elegant,asigurat atat de catre personalul pregatit profesional,cat si de atmosfera zilnica din restaurant. Un atu important al restaurantului este constituit de programul inclus in activitatea acestuia si anume "Arta culinara in jurul lumii'.Acest program isi propune aducerea,in meniul normal al restaurantului,unor mancaruri specifece unor tari diferite in fiecare zi de vineri. aceasta idee de introducere a acestui program in activitatea restaurantului resprezinta pe langa o idee interesanta si o abordare indrazneata tinand cont de aspectul inovator a acesteia. Preturile mancarurilor preparate in incinta restaurantului vor suferi o reducere permanenta.Ele vor avea o reducere de pana la 25% din pretul initial,datorita faptului ca vor fii preparate nu doar de bucatarii cu inalta pregatire ci si de elevii care i-au parte la cursurile,insa sub stricta supraveghere a acestora.

Astfel in urma celor prezentate mai sus putem remarca ca restaurantul va avea un potential succes la toate categoriile de persoane nu numai prin oferirea unei game variate de sortimente si calitatea acestora dar si prin oferirea unui serviciu inedit in cadrul restaurantului,acela de a oferii cursuri de initiere in artele culinare a persoanelor doritoare,astfel prin acest aspect firma va putea sa se bucure de un succes atat din punctul de vedere a clientiilor dar si din punct de vedere financiar.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate