Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa. vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor


Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
GANGRENA PULMONARA


GANGRENA PULMONARA
GANGRENA PULMONARA

Se datoreaza florei anaerobe cu fuzospirili asociata celei banale si apare pe un fond de reactivitate locala foarte scazuta. Leziunile in plamani sunt difuze, cu focare de necroza septica, sfacele si cavitati multiple in care supuratia se adauga procesului dominant de putrefactie.

ASPECTUL RADIOLOGIC: se constata un focar pneumonic intins, ocupand lobul mediu si lobul inferior, in interiorul acestuia aparand, dupa vomica, una sau mai multe cavitati anfractuoase cu nivel hidroaeric, cavitatile multiple se pot contopi.

Evolutia este de obicei rapida si grava, desfasurandu-se continuu, progresiv, fara remisiuni sau cu remisiuni mici, fara importanta.

Dupa vindecarea clinica imaginea RX este in putine cazuri normala; foarte frecvent raman sechele scleroase sau sclero-purulente (bronsiectazii, focare supurative).

Cronicizarea gangrenei pulmonare este rara, dar posibila, procesul fiind in buna parte inabusit de tesutul de scleroza; oricand pot surveni recrudescente evolutive.

Diferentierea gangrenei pulmonare fata de abcesul pulmonar si supuratiile pulmonare difuze se poate face numai pe baza examenului complex clinic si de laborator.
loading...
Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate

Medicina
Generalitati privind protezele fixe unidentare
Fiziopatologia metabolismului lipidelor
Cloxacilina
DIABET ZAHARAT
SANATATE PRIN REFLEXOTERAPIE
Gangrena
Sfaturi privind inceperea, corectia alaptarii - alimentatia naturala
Parazitologie - Enterobius vermicularis
PREPARATE PARENTERALE CU ACTIUNE PRELUNGITA
Penicilinele - istoric


loading...