Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa. vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor


Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
ANTIHIPERTENSIVE - TEST GRILA


ANTIHIPERTENSIVE - TEST GRILA




ANTIHIPERTENSIVE - TEST GRILA

1. Care dintre urmatoarele afirmatii sunt adevarate :

a). carvedilolul si labetololul sunt beta blocante neselective

b). tratamentul cu betablocante se poate intrerupe brusc

c). beta blocantele se pot asocia cu blocantele de Ca pentru un control tensional mai bun

d). beta blocantele neselective sunt contraindicate in astm

e). beta blocantele neselective sunt contraindicate in diabet




Raspuns : a, d, e - pag. 436, 437

2. Indicatiile de electie ale beta blocantelor sunt :

a). HTA usoara, de electie la tineri

b). in asociere cu verapamilul

c). HTA asociata cu tahiaritmie

d). post infarct miocardic acut

e). in asociere cu dihidralazina

Raspuns : a, c, d, e - pag. 436, 437

3.Prazosinul :

a). este un alfa - 2 adrenolitic

b). este un alfa - 1 adrenolitic

c). este de electie in HTA insotita de hipertrofie benigna de prostata

d). nu da hipotensiune la prima doza

e). se utilizeaza in doze mici ce sunt crescute progresiv

Raspuns : b, c, e - pag. 437, 438

4. Hidralazina :

a). se elimina renal

b). se metabolizeaza hepatic

c). produce vasoconstrictie arteriolara

d). creste secretia de renina

e). produce tahicardie reflexa

Raspuns : b, d, e - pag. 440

5. In care dintre situatiile de mai jos nu se utilizeaza hidralazina :

a). HTA insotita de cardiopatie ischemica

b). HTA moderata

c). in urgenta hipertensiva

d). in insuficienta cardiaca

e). in asociere cu un beta-blocant

Raspuns : a - pag. 440

6. Nifedipina :

a). are o absorbtie buna sublinguala si per os

b). produce arteriolodilatatie periferica

c). produce bradicardie si scaderea vitezei de conducere atrio - ventriculara

d). se indica in monoterapie sau in asociere in toate formele de HTA

e). este recomandata in HTA indusa de sarcina

Raspuns : a, b, d, e - pag. 447

7. Care nu este efect advers al nifedipinei :

a). bronhoconstrictia

b). bronhodilatatia slaba

c). hipotensiune ortostatica

d). senzatia de oboseala musculara

e). palpitatii

Raspuns : a - pag. 447

8. Care dintre afirmatiile de mai jos este falsa :

a). enalaprilul este un IEC administrat sub forma de prodrug ester

b). IEC au efect cardioprotector in HTA cu insuficienta cardiaca

c). asocierea dintre IEC si un diuretic tiazidic / blocant al canalelor de Ca este contraindicata

d). printre reactiile adverse la IEC se numara tusea uscata si obstructia nazala

e). IEC sunt contraindicate in sarcina

Raspuns : c - pag. 450, 451

9. Printre efectele adverse la IEC se numara :

a). tusea cu expectoratie abundenta

b). tulburarile de gust

c). edemul glotic

d). edemul angioneurotic

e). hiperkaliemia

Raspuns : b, d, e - pag. 451

10. Care sunt indicatiile de electie ale IEC :

a). HTA cu insuficienta cardiaca

b). post infarct miocardic acut la un pacient hipertensiv

c). bolile vasculare periferice

d). HTA din ultimul trimestru de sarcina

e). nefropatia diabetica

Raspuns : a, b, c, e - pag. 451

11. Captoprilul :

a). este un derivat de L - prolina

b). are o biodisponibilitate redusa dupa masa




c). difuzeaza prin bariera hematoencefalica

d). se elimina renal

e). nu se elimina prin laptele matern

Raspuns : a, b, d - pag. 452, 453

12. Enalaprilul :

a). are un T1/2 lung

b). are durata scurta de actiune

c). la nivel hepatic este transformat in enalaprilat activ

d). este rar utilizat datorita efectelor adverse

e). se prezinta sub forma de comprimat sublingual

Raspuns : a, c - pag. 454

13. Reprezentantii antagonistilor AT 1 sunt :

a). losartanul

b). valsartanul

c). telmisartanul

d). salazidina

e). enalaprilul

Raspuns : a, b, c - pag. 455

14. Actiunea de blocare a receptorilor AT 1 are urmatoarele consecinte :

a). vasodilatatie

b). vasoconstrictie

c). cresterea volemiei

d). scaderea volemiei

e). hipokaliemie

Raspuns : a, d - pag. 456

15. Care dintre afirmatiile de mai jos referitoare la antagonistii receptorilor AT 1 sunt false :

a). se pot utiliza in HTA din sarcina

b). au eficacitate semnificativa dupa 2 - 6 saptamani de tratament

c). au ca efect advers diminuarea functiei renale

d). au eficacitate semnificativa la valori cat mai mici ale reninei

e). cresc nivelul de bradikinine

Raspuns : a, d, e - pag. 457

16. Trandolaprilul :

a). este un antagonist al receptorilor AT 1

b). este un derivat de benzazepina

c). este un prodrug

d). este un inhibitor al enzimei de conversie

e). este un diuretic inrudit cu furosemidul

Raspuns : c, d - pag. 452, 454

17. Precautii privind utilizarea nifedipinei se impun in urmatoarele situatii :

a). in insuficienta cardiaca

b). in insuficienta circulatorie periferica

c). in insuficienta hepatica

d). in insuficienta renala

e). la asocierea cu cimetidina

Raspuns : c, d, e - pag. 447

18. Din grupa dihidropiridinelor fac parte urmatoarele substante medicamentoase :

a). amlodipina

b). indapamida

c). nitrendipina

d). lacidipina

e). felodipina

Raspuns : a, c, d, e - pag. 446

19. Blocantele canalelor de Ca ca antihipertensive sunt de electie in urmatoarele situatii :

a). HTA cu angina pectorala

b). HTA cu insuficienta cardiaca

c). HTA cu insuficienta circulatorie periferica

d). HTA in sarcina

e). HTA cu bloc atrioventricular grad 2

Raspuns : a, c, d - pag. 446

20. Nitroprusiatul de sodiu :

a). este un derivat de benzotiadiazina

b). este un derivat de nitrofericianid

c). nu de asociaza in perfuzie cu alte medicamente

d). are un T foarte lung

e). poate produce colaps in caz de supradozare

Raspuns : b, c, e - pag. 440, 441.







Politica de confidentialitate


Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate

Medicina




VOMITOXICOZA (Intoxicatia cu factorul emetizant si de refuz al hranei)
Politraumatismele
Boli ale uterului gravid II
Carcinomul spinocelular (scuamos)
RUBRATOXICOZA
CANCERUL MAMAR
DUREREA
TUBERCULOZA PULMONARA PRIMARA
Faza exudativa a inflamatiei: activarea celulara si fagocitoza
Tipuri de celule implicate in inflamatie