Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
La zi cu legile si legislatia. masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor proprii


Administratie Contabilitate Contracte Criminalistica Drept Legislatie

Criminalistica


Index » legal » Criminalistica
Metode biometrice de identificare


Metode biometrice de identificare
Metode biometrice de identificare

1. Identificarea pe baza fotografiei semnalmentelor

Reprezentare grafica a unei fizionomii sau a unor trasaturi specifice,realizata la un moment dat, in conditii de iluminare specifice, fotografia este deocamdata cea mai utilizata metoda biometrica. Se recomanda masurarea distantei dintre orbite, a grosimii nasului, a formei pometilor, a grosimii buzelor. O metoda de identificare mai sigura este folosirea hologramei.

2. Tehnici antropometrice

Presupune masurarea unor parti ale corpului uman in vederea reconstituirii dimesiunilor acestuia pornind de la cele cateva fragmente de schelet descoperit. Alta tehnica apeleaza la dispozitive electronice care permit masurarea parametrilor antropologici ai mainilor, respectiv a geometriei mainii.

3. Recunoasterea retinei

Consta in determinarea aspectului si marimii vaselor de sange care provin de la nervul optic si sunt dispersate in retina.Investigarea reperezinta o sursa de informatii biometrice datorita celor trei proprietati importante ale retinei: anatomia,unicitatea si topografia dispunerii vaselor de sange.

4. Recunoastere irisului

Permite prelucrarea corecta a imaginii irisului, chiar daca persoana respectiva poarta ochelari sau lentile de contact.Recunoasterea irisului este extrem de eficienta, fiind considerata mai performanta decat recunoasterea bazata pe amprente si mult mai exact decat amprenta de ADN.

5. Termograma faciala

Este o fotografie a temperaturii fetei unei persoane. Ea este obtinuta prin explorarea fetei cu un detector sensibil la radiatii infrarosii. Termograma captureaza o imagine a emisiilor faciale in infrarosu, obtinuta numai prin metode pasive, fara a fi emise nici un fel de radiatii daunatoare.
loading...
Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate

Criminalistica
URMELE FIZIOLOGICE
UTILIZAREA SISTEMULUI AUTOMAT DE IDENTIFICARE A LOR IN INVESTIGAREA DACTILOSCOPICA
PROCEDEE DE REVELARE A URMELOR DE MAINI
NOTIUNEA SI CLASIFICAREA GENERALA A URMELOR
Pregatirea si efectuarea prezentarii pentru recunoasterea de persoane
TEORII CU PRIVIRE LA AGRESIVITATE SI VIOLENTA
Pregatirea ascultarii martorilor
CONTRABANDA IN LEGISLATIA STATULUI ENGLEZ
MODUL DE FORMARE AL URMELOR PAPILARE
STRUCTURA DESENELOR PAPILARE


loading...