Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor




Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
» Spasmofilia - Tratament


Spasmofilia - Tratament


Spasmofilia.

Sindrom ce apare la copiii sugari, rahitici, cel mai des primavara, sub influenta insolatiei. Copilul devine nelinistit, cu fata palida, are spasme- contracturi musculare- ale extremitatilor, uneori respiratie strideroasa, de pe urma spasmului laringian, dispnee, cianoza. La examenul medical se constata semne caracteristice la percutia diferitelor zone musculare. La examenul de laborator calciul din sange scazut, fosforul crescut. In acest caz este de competenta medicului pediatru si tratamentul va fi respectat cu strictete de catre cei care-l administreaza (parinti).   

Este o afectiune a sistemului neuro-vegetativ.

Este o afectiune de care sufere numai femeile. Se pare ca aceasta afectiune este din cauza anumitor elemente din alimentatie. Cu alte cuvinte este vorba despre o carenta alimentara. In general de aceasta afectiune sufere cei foarte emotivi, sau care fac fata greu situatiilor tensionale sau presiunilor psihologice.

Simptomele mai frecvente sunt: convulsii musculare, tremuraturi, angoasa, somn de proasta calitate, furnicaturi la nivelul degetelor, oboseala, senzatie de nod in gat, crampe la stomac, zbaterea pleoapelor, iritabilitate, nervozitate excesiva, etc.



Tratament:

Se pot folosi urmatoarele plante medicinale: alune, coada calului, lamai, musetel, sunatoare, tataneasa, tei, telina, valeriana.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Alune (Corylus avelana) se indica folosirea fructelor zilnic cel putin cate 100 g de 3 ori pe zi. De asemenea se poate folosi coaja de pe ramuri tinere 2 lingurite maruntite pusa la 250 ml apa si fiert pentru 10 minute, apoi strecurat. Se pot consuma 3 cani pe zi. Exista in comert si o serie de preparate care contin extracte (de muguri, etc) si care se vor lua conform indicatiilor producatorului.

Coada calului (Equisetum arvense) 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa si se fierbe pentru 5 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi intern si extern se poate aplica compresa calda. Se mai poate lua intern planta macinata cu rasnita de cafea si apoi cernuta. Se ia cate 1 lingurita in gura pentru 15 minute, apoi se inghite cu apa. Este foarte eficienta datorita mineralelor care le contine.

Lamai (Citrus limoniu) se indica folosirea sucului de lamaie in orice cantitate, in functie de toleranta individuala. De asemenea se poate sa se fiarba pulpa si coaja in 250 ml apa, pana se moaie si apoi se acopere. Se lasa sa se raceasca apoi se strecoara peste sucul obtinut anterior. Se poate indulci cu miere dupa gust. Se poate consuma zilnic 2-3 cani din acestea, adica 2-3 lamai, chiar eventual in cure de 10 zile. Ajuta datorita faptului ca are foarte multa vitamina C.

Musetel (Matricaria chamomilla) 1 lingurita de flori maruntite se pune la 250 ml apa si se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma intern 2-3 cani sau extern se pun comprese calde.

Sunatoare (Hypericum perforatum) 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Ajuta in special in cazurile care au o conotatie nervoasa. Se poate pune si extern compresa calda cu acest ceai.

Tataneasa (Symphythum officinalis) 1 lingurita de radacina maruntita se pune la 250 ml apa si se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma intern 3 cani si extern se pot pune comprese calde cu acest ceai de mai multe ori pe zi.

Tei (Tylium tomentosa) 1 lingurita flori fara bractee se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se consuma cate 2-3 cani pe zi. Este indicata mai ales pentru linistire nervoasa si la copii pentru inducerea somnului.

Telina (Apium graveolens) se poate consuma cruda in orice cantitate sub forma de salate sau sub forma de suc obtinut din frunze si radacini. Se poate in acest caz lua cate 1 lingurita de 3 ori pe zi, eventual impreuna cu alte sucuri (morcovi, etc). Ajuta datorita mineralelor si vitaminelor la redresarea organismului.

Valeriana (Valeriana officinalis) 1 lingurita de radacina maruntita se pune la 250 ml apa si se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se poate consuma la nevoie pentru efectul sedativ. Se mai poate consuma si tinctura care exista la toate magazinele de profil, caz in care se respecta indicatiile producatorului.

Se va consuma multa apa minerala bogata in magneziu. La fel se va face si cu alimentele care sunt bogate in magneziu: ciocolata, pastele, orezul, painea integrala, germenii de grau, tarate de grau, spanacul, migdalele, frunzele de papadie.

Se vor consuma de asemenea alimente bogate in calciu: lapte, iaurt, branzeturi sunt socotite campioanele in ceea ce priveste cantitatea de calciu.

De asemenea pentru a se asigura organismul cu calciu necesar este bine sa se faca un preparat din faina de coji de oua. Aceasta insa se prepara numai intr-un singur fel. Se va colecta cojile de la ouale folosite in gospodarie. Este bine sa fie de la gaini crescute in libertate cu hrana naturala (nu cu concentrate). Se fierb apoi acestea in mai multe ape, care se arunca de fiecare data. Se pun apoi intr-o tava la uscat in cuptor cu focul aprins, insa cu usa deschisa, pentru a nu se colora in procesul uscarii.

Dupa ce s-au uscat se vor lua pielitele albe de la oua. Acestea sunt toxice. Se vor marunti apoi aceste coji si se pun in rasnita de cafea. Se macina foarte fin. Se dau apoi prin sita. Se pune praful astfel obtinut intr-un borcan cu o cantitate dubla (cel putin) de suc de lamaie natural (nu Helas). Se masoara inaltimea prafului din borcan. Nu trebuie exact ca la farmacie ci este bine ca sucul sa fie putin mai mult. Se acopere apoi cu un tifon, pentru a nu intra in acest borcan impuritati. Se lasa la temperatura camerei.

Se va agita prin amestecare cu un lemn (nu cu metal) zilnic de 2 ori, avand grija sa se ia de la suprafata spuma care se formeaza (aceasta este toxica si se arunca). Se ia cu o lingura de lemn.

Se lasa timp de 7 zile apoi se strecoara. Zilnic se va gusta preparatul si se va vedea daca mai este acru sau nu. Daca nu mai este acru se va mai pune suc de lamaie (inseamna ca a fost prea putin suc de lamaie.

Se filtreaza prin tifon. Se pune apoi peste acest preparat tot atata miere cat produs ati obtinut.

Administrare: se va lua zilnic inainte de mese "taie foamea" cate 1 lingura de 3 ori pe zi. Dupa mese cu 15 minute de catre cei slabi. Copiii care au trecut de varsta de 5 ani vor putea sa ia cate 1 lingurita de 3 ori pe zi. Se poate lua 30 zile. La fel se ia inainte de mese, cei grasi si dupa mese, cei slabi.

Se mananca zilnic cate 50 g de alune de padure dimineata cu lapte (un pahar de lapte la trezire, apoi se mananca alunele.

Mancati zilnic miere si inlocuiti in alimentatie zaharul cu miere.

Consumati branza proaspata de vaci.

Se mai poate consuma miere cu unt in parti egale amestecat si din acesta se ia zilnic 2 lingurite 7-14 zile consecutiv.

Se poate insa sa aveti si un deficit de magneziu lucru foarte des intalnit. In acest caz este cazul sa consumati ciocolata care va va ajuta foarte mult sau grau, migdale, spanac si papadie. Se pot lua de asemenea suplimente minerale care se gasesc de vanzare la orice farmacie sau se poate sa consumati ape minerale care sunt bogate in calciu si magneziu zilnic pana la 2-2,5 litri pe zi.





Politica de confidentialitate





Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate