Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor
Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
Obstructia colonica si rectala


Obstructia colonica si rectala
OBSTRUCTIA COLONICA SI RECTALA

Carcinomul colo-rectal obstructiv prevesteste un prognostic rezervat. 50 % dintre pacientii cu obstructie colonica si rectala nu sunt candidati pentru operatii cu potential curativ din cauza metastazelor gasite in momentul laparotomiei exploratorii.

De asemenea s-a observat o reducere a ratei de supravietuire la 5 ani (58,5 %) chiar cand limfonodulii au fost negativi. Cand au fost pozitivi 1-5 limfonoduli, rata de supravietuire la 5 ani a diminuat la 16,7 %, iar cand au fost invadati cel putin 6 noduli nu s-au constatat supravietuitori la 5 ani.

Perforatia - studiile arata ca aprox. 5,5 % din pacientii cu cancer colo-rectal se prezinta cu perforatii dintre care la 41% perforatia a fost libera in cavitatea periotoneala si restul au prezentat perforatii localizate. Rata de supravietuire la 5 ani cu carcinom colo-rectal este de aprox. 30 %.
Varsta la diagnostic

Pacientii varstnici supravietuiesc operatiilor cu caracter curativ pentru cancer colo-rectal, avand o supravietuire la 5 ani mai mare decat populatia tanara, dar mortalitatea operatorie a pacientilor varstnici este de 2-3 ori mai mare decat la populatia tanara.

S-a constatat la populatia tanara (pacientii sub 30 ani) o mare proportie a neoplasmelor slab diferentiate, prezenta mai mare a tumorilor mucinoase si faptul ca pacientii tineri se prezinta cu stadii mai avansate ale bolii, pentu ca simptomele prezente la pacientii tineri sunt ignorate mai mult timp de catre pacient si medic. Acesti determinanti prognostici justifica prognosticul mai rezervat la pacientii tineri cu carcinom colo-rectal.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate