Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelorAlimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
Depistarea si tratamentul toxicomanilor


Depistarea si tratamentul toxicomanilor
DEPISTAREA TOXICOMANILOR

Este adesea dificila si se face prin examinarea persoanei in clinici de psihiatrie, deoarece drogurile, actionand asupra sistemului nervos central, pot mima unele simptome ale bolilor psihice.

Depistarea chimica a drogului sau a metabolitilor sai in probe de sange sau urina este esentiala pentru diagnosticul toxicomaniei.
Semnele care pot indica utilizarea drogurilor de catre un copil sunt:

schimbarile subite ale dispozitiei,

iritabilitate sau agresivitate neobisnuite,

pierderea poftei de mancare,

somnolenta inexplicabila,

acoperirea faptelor prin minciuni,

disparitia inexplicabila a banilor sau a obiectelor din casa,

mirosuri neobisnuite, pete sau semne pe corp, pe imbracaminte sau in casa.

TRATAMENTUL TOXICOMANIILOR

Se face in centre de tratament speciale, sub stricta supraveghere medicala.

Este dificil si presupune reducerea treptata a dozei de drog sau, in cazul heroinei care produce un sindrom de abstinenta foarte greu de controlat, se inlocuieste drogul cu o substanta cu efecte similare, dar mai reduse ca intensitate.

Tratamentul depinde in masura decisiva de vointa toxicomanului de a renunta la drog. si chiar si atunci cand a reusit, exista intotdeauna pericolul reluarii acestui obicei periculos. Pentru acest motiv, grija si afectiunea celor din jur sunt esentiale.Combaterea efectelor negative ale consumului de droguri se face insa cel mai bine prin prevenirea sa si in acest sens o informare corespunzatoare si un sistem educational bine structurat pot sa joace un rol hotarator. Scoala trebuie sa isi ajusteze programele in asa fel incat sa poata dezvolta la tineri deprinderile care sa-i ajute sa-si rezolve singuri problemele, sa ia decizii, sa isi controleze pornirile si sa poata comunica cu cei din jur.

COSTURILE SOCIALE ALE CONSUMULUI DE DROGURI

scaderea productivitatii muncii si cresterea numarului de accidente la locul de munca;

cresterea cheltuielilor legate de sanatate;

dotarea si intretinerea serviciilor specializate de politie si vamale;

solicitarea sistemului judiciar de cazurile legate de droguri;

costurile pentru curele de dezintoxicare si reinsertia sociala a consumatorilor de droguri;

intr-o societate in tranzitie cum este societatea noastra, pericolul ca tinerii sa isi gaseasca refugiul intr-o lume a perceptiilor false si a amagirilor de o clipa nu trebuie subestimat, iar toti cei care, prin rolul si pozitia lor, pot sa faca ceva pentru a preveni acest lucru, trebuie sa colaboreze pentru a ne asigura un viitor mai sanatos.Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate