Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelorAlimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
Chimioterapia cancerului colo-rectal


Chimioterapia cancerului colo-rectal
CHIMIOTERAPIA CANCERULUI COLO-RECTAL

În ciuda faptului ca majoritatea cancerelor colice sunt adenocarcinoame,    deci forme greu de influentat prin terapie citostatica, in ultimile doua decenii s-au intreprins numeroase cercetari in vederea gasirii unui agent chimioterapeutic sau a unei asocieri de chimioterapice cu eficienta reala.

Monoterapia

Substanta cel mai des utilizata si cu cele mai bune rezultate este 3-fluorouracilul. Pirimidina fluorinata a fost sintetizata in laborator in ideea ca prin proprietatile ei ar putea inhiba cresterea tumorala.

Pentru a fi eficace 5-FU trebuie activat prin metabolizare, adica trecut la compusul activ 5-fluoro-2-deoxiuridilat.

Dozele de 5-FU administrate au fost:

-doze zilnice: 12mg/kg corp/zi x 5 zile. Apoi sunt continuate doze de 15 mg/kg corp/sapt

-doze saptamanale 15mg/kg corp 'in bolus' x 4 zile, cresterea dozelor

la 20 mg/kg corp in absenta semnelor de intoxicatie (diaree)

-oral 15 mg/kg corp/zi x 6 zile, urmand 15 mg/kg corp/sapt

Polichimioterapia

Eficienta redusa a monoterapiei a dus la cautarea unei asocieri chimioterapice care sa fie mai activa. În cadrul acestor asocieri, se aleg substante care pot fi folosite in doze integrale, nu au efecte toxice aditive si au efecte terapeutice sinergice sau aditive. S-au asociat 2, 3 sau 4 substante.

Dintre asocierile de 2 chimioterapice consemnam cea dintre 5-FU si metil-CCNU care administrate in doza de 400 mg/m2. 5-FU intravenos saptamanal timp de 6 saptamani, respectiv metil -CCNU 175 mg/m2 pe cale orala saptamanal tot 6 saptamani.
loading...
Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate