Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor
Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
Afectiunii ale picioarelor si ale unghiilor de la picioare


Afectiunii ale picioarelor si ale unghiilor de la picioare
Afectiunii ale picioarelor si ale unghiilor de la picioare

Acestea sunt numeroase ,cu unele ne nastem iar altele le capatam pe parcursul vietii,majoritatea datorandu-se unei ingrijirii defectuase.

Piciorul plat

Este o deformare a piciorului datorita unei slabirii a musculaturii si se traduce prin prabusire a boltei plantare insotita de o usoara inclinare a talpii piciorului spre inauntru.Acest fapt constituind si una din cauzele formarii monturilor.

Pentru corijarea acestei afectiunii se folosesc talonete.
Anhidroza

Daca pielea picioarelor este prea uscata(anhidroza) pot aparea crapaturi.Ele se produc mai ales vara in special la calcaie,cand incep sa sangereze se pot chiar infecta.Se vor face bai zilnice prelungite in care s-a adaugat putina sare care ajuta la cicatrizarea crapaturilor.

Daca pielea nu sangereaza se poate freca cu piatra ponce pentru indepartarea stratului de celule moarte.

Se ung apoi calcaiele cu o crema emolienta sau cu vitamina A uleioasa.

Bataturile si basicile

Batatura este o ingrosare neuniforma a epidermei,radacina bataturi apare mai alba si apasa asupra terminatiilor nervoase provocand durerea.

Ele pot aparea datorita unei presiunii excesive a incaltamintei care provoaca o reactie de aparare a pielii prin formarea de cheratina sau a unui strat cornos ingrosat.

Ca masura preventiva se recomanda purtarea incaltamintei comode cu tocuri joase.

Degeraturile

Degeraturile apar ca urmare a expunerii prelungite a picioarelor la frig excesiv si umezeala.Aparitia acestor manifestari este accelerate prin tot ceea ce incetineste sau impiedica circulatia sangelui in mod special prin purtarea unei incaltaminte prea stramte.

Pentru accelerarea cicatrizarii se recomanda prin cale orala un complex de vitamine.

Mai sunt indicate produse vase-dilatatoare pe baza de acid nicotinic care activeaza circulatia sangelui.Unghia incarnata

Unghia incarnata consta in patrunderea unghiei in carne datorita taierii prea scurte a unghiei sau daca din neglijenta a ramas o bucatica de unghie ca un spin.Pentru a evita acest neajuns este bine ca dupa baia de picioare sa se introduca sub unghie la colturii bucatele mici de vata care pot fi schimbate zilnic pan ace unghia va creste corect.

Transpiratia picioarelor(hiperhidroza)

Nerespectarea riguroasa a regulilor de igiena conduce la aparitia a unui miros neplacut putandu-se ajunnge la la o boala numita bronhidroza.Boala se datoreste actiunii a unui microb bacterium faectidum care face ca sudoarea sa fermenteze si sa degaje un miros neplacut datorita descompunerii substantelor organice pe care le contine.

In cazul bronhidrozei se impune spalarea zilnica si chiar de doua ori pe zi cu apa rece si cu mult sapun urmata de badijonarea pielii cu o lotiune speciala.

Se vor schimba zilnic ciorapi, nu se vor folosi ciorapi din fire sintetice iar incaltamintea va fi pe cat posibil din piele.Pentru a preveni transpiratia picioarelor este bine ca dupa baie sa se frictioneze picioarele cu solutie de formol sau cu alcool canforat apoi se va face un pudraj cu pudre speciale.

Transpiratia exagerata a picioarelor poate fi insotita de un miros neplacut al picioarelor.

In combaterea acestei bolii se va urmari diminuarea sudori prin substante anti-sudoripare.

In loc de formol se poate folosi un decoct din frunza de nuc sau stejar.

Picioarele si ciorapi vor fi pudrate cu unb amestec de talc si acid boric.

In interiorul pantofilor se poate pune un tampon de vata imbibat cu formol sau otet care va fi lasat sa se usuce.

Acesti pantofi nu se vor folosi un timp indelungat.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate