Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Frumusete


Index » sanatate » Frumusete
Aplicarea unghiilor false - Materiale necesare, Descrierea procedurii


Aplicarea unghiilor false - Materiale necesare, Descrierea procedurii


Aplicarea unghiilor false

Primul pas inainte de aplicarea efectiva a unghiei false este spalarea mainilor atat ale clientei cat si ale dumneavoastra.

Unghia falsa de lunga durata poate rezista pe unghie aproximativ 2 luni. Aceasta durata de timp este conditionata si de executarea unei intretineri odata la cel mult 10 zile. Daca aceasta intretinere nu este facuta la timp sau deloc nu putem garanta rezistenta unghiilor false pe perioada de 2 luni.

I.1.a.        Materiale necesare

10 unghii falseo foarfeca pentru unghia falsa

o foarfeca pentru matase (mai fina)

matase naturala sau panza fina pentru 10 unghii

un glue (lipici) pentru lipirea unghiilor

3 pile cu diferite grade de abrazitate:

o      una fina pentru slefuire matase

o      una foarte abraziva

o      una intermediara pentru slefuire laterala

2 buffere (bureti de lustruire)

o      unul cu abrazitate mare pentru unghia falsa

o      unul fin pentru matase si finisare finala

paste de unghii intr-o gama divers colorata

crema hidratanta pentru masajul mainii

un betisor de lemn sau plastic pentru impinsul pielitelor

ulei vitaminizant pentru piele (Johnson, ulei cu parafina)

base coat - lac de protectie a unghiei impotriva agentilor chimici ce aduc modificari de forma si culoare unghiei naturale(pasta de unghii, nicotina, etc.)

top coat - lac de protectie a pastei de unghii

I.1.b.       Descrierea procedurii

Se va efectua dezinfectarea mainilor manichiuristei cu alcool de 70 grade.

Se vor alege unghiile potrivite in functie de marimea unghiilor clientei. Se vor sterge unghiile clientei cu acetona pentru a indeparta grasimea care daca exista poate duce la pierderea unghiei inaintea termenului stabilit.

Cu pila intermediara (ca abrazivitate) vom face vom face o priza pe unghia naturala, slefuind din loc in loc usor pentru o mai buna aplicare si stabilizare a lipiciului.

Unghia falsa se aplica de jos in sus prin presarea stantei pe jumatate de unghie.Daca unghia nu se prinde imediat inseamna ca s-a aplicat ori prea mult glue, ori prea putin. Deasemenea se recomanda ca mainile sa nu fie transpirate, incalzite deoarece in contact cu o sursa de caldura lipiciul nu face priza perfect pe unghie. Daca, constatam ca au ramas bule de aer sub unghia falsa sau zone unde lipiciul nu a ajuns, completam cu glue pana cand sub toata suprafata unghiei false se afla lipici. O unghie care are goluri de aer sau care nu a fost prinsa exact pe unghie se desprinde de unghia naturala inaintea termenului stabilit.

Dupa aplicare se stabileste lungimea unghiei de comun acord cu clienta si se scurteaza cu ajutorul forfecutei pentru unghie. Se pileste cu pila medie varful unghiei de jur imprejur, in formatul dorit de clienta. Se incepe operatiunea de pilire efectiva a unghiei. Se pileste incepand de deasupra unghiei false, acolo unde aceasta se uneste cu unghia naturala.

Atentie! evitati sa migrati cu pila de unghie falsa (foarte abraziva) pe unghia naturala pentru ca o subtiati, ceea ce in timp poate crea neplaceri persoanei careia i-am aplicat unghii false. Pe unghia naturala se poate utiliza pila fina sau buffer-ul fin.

Dupa ce s-a slefuit grosul unghiei false cu pila foarte abraziva, se pileste restul pana la finisare cu pila medie. Unghia falsa se considera a fi bine finisata atunci cand ea se contopeste cu unghia naturala, fara a se simti trecerea dintre cele doua unghii.

Cu partea medie ca abrazivitate a buretelui, nivelam si lustruim ambele unghii in asa fel incat unghia falsa sa se confunde cu cea naturala.

Pasul urmator consta in aplicarea unui strat de glue peste unghia falsa si in zona de unire cu unghia naturala pentru a da acesteia o rezistenta mai mare in timp.

Dupa uscarea lipiciului se aplica imediat sub lunula (jumatate de luna) matasea naturala. Incercati sa acoperiti cu matasea intreaga suprafata laterala a unghiei. Rolul matasii este acela de a crea rezistenta in timp la souri mecanice si la diverse substante cu care venim in contact.

Alegem pila medie si pilim matasea acolo unde se uneste cu unghia, cat si pe lateralele ei. Deasupra folosim unghia fina pentru a nu indeparta stratul de matase.

Cu partea fina a buretelui vom lustrui si vom finisa matasea, deasupra unghiei, in lateralele ei si sub unghie.Aplicam din nou un strat de glue peste matase. Venim cu buretele fin si lustruim.

Executam masajul mainii cu crema hidratanta. Aplicam base coat, pe toata suprafata unghiei. Aplicam pasta de unghii pe care o doreste clienta si o aplicam pe unghie in doua straturi, lasand sa se usuce un strat inainte de a aplica stratul al doilea.

Aplicam top coat

NOTA: Evitati folosirea unui dizolvant puternic in nici un caz acetona pentru stergerea unghiilor false deoarece acest lucru poate duce la indepartarea inainte de termen a unghiilor false. Nu introduceti mainile daca aveti unghii false in substante chimice puternice (detergenti puternici, substante de dezinsectie, etc). Nu atingeti unghiile de o sursa puternica de caldura (foc deschis, bricheta, flacara de aragaz) deoarece se topesc, fiind facute din poliester.

I.1.c.        Intretinerea unghiilor false

Aceasta operatiune se executa cel putin o data la 10 zile. Pentru a reusi pastrarea unghiilor false, vom recomanda clientelor sa se prezinte pentru intretinere o data pe saptamana.

Se incepe cu stergerea cu dizolvant a unghiilor clientelor. Se redefineste forma unghiilor (unghiile false sunt fabricate din polyester), acestea timp de o saptamana daca sunt supuse unor socuri mecanice (dactilografare, operare calculator) se pot deforma si le trebuie corectata forma.

Se introduce glue in zonele unde considerati ca aceasta s-a dezlipit, nu mai mult decat este necesar fiindca folosit in exces se intinde si spre cuticula clientei si creeaza o senzatie de disconfort.

Se lustruieste unghia pana cand capata o culoare si un aspect placut. Se aplica din nou un strat de glue pe toata suprafata unghiei de sub lunula pana la varf.

Se lustruieste cu bufferul fin.

Se imping cuticulele cu ulei vitaminizant.

Se executa masajul mainii cu o crema hidratanta.

Se aplica base coat, pasta unghii si top coat.

I.1.d.       Inlocuirea unghiilor false

Unghiile false care sunt lipite pe suprafata unghiei pot cauza raniri daca sunt indepartate incorect. Utilizati o solutie pentru indepartarea uleiului sau acetona pentru indepartarea unghiilor false.serviciul complet anterior indepartarii unghiilor. Va trebui doar sa adaugati un buffer trusei de manichiura.

inmuierea unghiilor. Puneti suficient indepartator intr-un recipient de sticla astfel incat sa acopere unghiile. Inmuiati unghiile pentru cateva minute.

dezlipirea unghiilor. Utilizati un bat de portocal pentru a dezlipi unghiile inmuiate. Aveti grija sa nu fortati dezlipirea pentru ca poate fi ranita unghia.

folositi buffer-ul pe unghie. Aplicati usor un buffer fin pe unghia naturala pentru a inlatura orice ramasite de lipici.

reconditionati cuticulele si pielea. Reconditionati cuticulele si pielea utilizand ulei de cuticule si crema de masaj.

realizati celelalte servicii dorite

terminati procedura de indepartare a unghiilor false daca, clienta nu mai doreste alte servicii.

I.1.e.        Reparatia unghiilor false cu unghie falsa

Se sterge unghia clientei cu dizolvant pentru a elimina orice urma de pasta de unghii sau grasime. In zona unde unghia falsa s-a rupt se degreseaza din nou cu dizolvant, se completeaza cu glue, se alege o bucata de unghie falsa de marimea rupturii, se picura glue pe unghia falsa si se lipeste pe ruptura existenta. Se pileste bucata de unghie anexata celei deja existente pana aceasta ajunge la acelasi nivel cu unghia falsa deja existenta.

Se pune din nou glue pe toata suprafata unghiei false imediat de sub lunula spre varf.

Aplicam din nou matase pentru a creste rezistenta unghiei in timp si din nou glue.

Cu pila fina pilim matasea pana se uniformizeaza si dam din nou forma unghiei ca la inceput. Cu partea fina a buretelui lustruim matasea si unghia intreaga de jur imprejur.

Se imping cuticulele cu betisorul si se aplica ulei vitaminizant. Se executa masajul mainii cu crema vitaminizanta. Aplicam base coat, pasta de unghii, top coat.

I. 2.         Invelitori pentru unghii
Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate