Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
La zi cu legile si legislatia.masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor proprii
Administratie Contabilitate Contracte Criminalistica Drept Legislatie

Drept


Index » legal » Drept
Renuntarea la recurs


Renuntarea la recurs


Renuntarea la recurs

Conform dispozitiilor art. 368 alin.1 , text la care trimite art. 3854 alin.2 C.proc.pen. , partile din proces pot dispune asupra dreptului de a declara recurs. Astfel , dupa pronuntarea hotararii si pana la expirarea termenului de declarare a recursului , partile pot renunta in mod expres la aceasta cale de atac.

Din continutul textului de lege mentionat mai sus , rezulta ca institutia renuntarii la recurs functioneaza numai pentru parti , nu si pentru ceilalti titulari ai recursului prevazuti in art. 385² C.proc.pen.

Asupra renuntarii , cu exceptia recursului care priveste latura civila a cauzei , se poate reveni inlauntrul termenului pentru declararea recursului ( art. 368 alin.2). rezulta ca renuntarea la recurs confera caracter definitiv laturii civile a hotararii.

Se poate observa ca dispozitile art. 3854 si art. 368 alin. 2 C.proc.pen. , privind imposibilitatea revenirii asupra renuntarii la recurs in ceea ce priveste latura civila , se adauga ca modalitate in plus in ceea ce priveste ramanerea definitiva a hotararilor judecatoresti ale primei instante.Din art. 3854 coroborat cu art. 368 alin. final , rezulta ca renuntarea la recurs sau revenirea asupra renuntarii poate sa fie facuta personal sau prin mandatar special.Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate