Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
La zi cu legile si legislatia.masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor propriiAdministratie Contabilitate Contracte Criminalistica Drept Legislatie

Drept


Index » legal » Drept
» Reglementarea infractiunilor contra integritatii corporale sau sanatatii persoanei in Codul Penal Argentinian


Reglementarea infractiunilor contra integritatii corporale sau sanatatii persoanei in Codul Penal Argentinian
Reglementarea infractiunilor contra integritatii corporale sau sanatatii persoanei in Codul Penal Argentinian

Оn Codul penal argentinian, atingerile aduse integritatii corporale sunt reglementate in Cartea a II- a - “Despre delicate”, Titlul I - “Delicte contra persoanei”, Capitolul II - “Leziuni”

Оn art. 89 este reglementata infractiunea de vatamare usoara a integritatii corporale constand in fapta prin care se cauzeaza altuia, corpului sau sanatatii lui o dauna care nu este prevazuta in alta dispozitie a acestui cod. Articolul urmator reglementeaza infractiunea de vatamare grava atunci cand leziunea a produs o debilitate permanenta a sanatatii, a unui simt a unui organ, a unui membru sau o dificultate permanenta a vorbirii sau daca a pus in pericol viata celui vatamat, dac a l-a facut inapt pentru munca pe o perioada mai mare de o luna sau daca i-a cauzat o deformare permanenta a chipului.

Art. 91 reglementeaza infractiunea de vatamare corporala deosebit de grava atunci cand vatamarea a cauzat o boala mentala sau corporala, cu certitudine sau probabilitate incurabila, incapacitate permanenta pentru munca, pierderea unui simt, organ, membru, a folosintei unui organ sau membru, a vorbirii sau a capacitatii de a da nastere sau de a concepe un copil. Pedeapsa pentru faptele prevazute in art. 89, 90 si 91 va fi sporita daca este incidenta una din circumstantele agravante prevazute in art. 80, dupa cum urmeaza:

1. daca se produc leziunile asupra unui ascendent, descendent sau sot/sotie, cunoscand calitatea acestora;

2. din оnversunare, rautate, placere, ura rasiala sau religioasa, din motive materiale;

3. printr-un mijloc apt sa creeze pericol public;

4. cu concursul premeditate a doua sau mai multe persoane care intervin in executarea faptei;

5. pentru a pregati, facilita, consuma sau ascunde alt delict sau pentru a asigura obtinerea rezultatelor scontate ori pentru a obtine nepedepsirea pentru el sau pentru altul.

Art. 93 reglementeaza o circumstanta atenuanta in prezenta careia limitele de pedeapsa pentru infractiunile prevazute in art.89, 90 si 91 sunt diminuate, atunci cand autorul vatamarii se gaseste intr-o stare de emotie violenta si circumstantele ar fi scuzabile (art. 81, alin. 1).

Оn art. 94 este reglementat delictul de vatamari din culpa, atunci cand prin imprudenta sau neglijenta, prin nepricepere in profesie sau prin neglijarea regulilor sau indatotirilor sale, cauzeaza altuia o dauna corporala sau sanatatii sale.
loading...
Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate