Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
La zi cu legile si legislatia.masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor propriiAdministratie Contabilitate Contracte Criminalistica Drept Legislatie

Drept


Index » legal » Drept
Obiectul raportului juridic civil


Obiectul raportului juridic civil
Obiectul raportului juridic civil

Notiunea de obiect al raportului juridic. Cel de al treilea element structural al oricarui raport juridic alaturi de subiecti si de continut este obiectul raportului juridic.

Prin obiect al raportului juridic intelegem actiunea sau abtinerea la care este indreptatit subiectul activ si de care este tinut subiectul pasiv al raportului juridic, adica conduita sau comportamentul subiectilor raportului.

Nota bene Obiectul nu trebuie confundat cu continutul raportului, caci prin continut intelegem drepturile si obligatiile subiectilor, adica posibilitatile juridice si respectiv indatoririle juridice de a pretinde si de a indeplini anumite actiuni sau inactiuni, pe cand prin obiect intelegem insesi aceste actiuni sau inactiuni pe care subiectul activ le poate pretinde, iar cel pasiv este tinut sa le savarseasca.

Conduita subiectilor raportului juridic se refera adesea la bunuri. Acestea insa nu pot fi incluse in raportul juridic civil, deoarece, asa cum am aratat, acesta este un raport social. Pentru aceste motive bunurile sunt considerate obiect derivat al raportului juridic civil.
loading...
Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate