Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
La zi cu legile si legislatia.masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor propriiAdministratie Contabilitate Contracte Criminalistica Drept Legislatie

Drept


Index » legal » Drept
Clasa a III-a de mostenitori (ascendentii ordinari)


Clasa a III-a de mostenitori (ascendentii ordinari)
Clasa a III-a de mostenitori (ascendentii ordinari)

In aceasta clasa se cuprind ascendentii mai indepartati in grad decat parintii defunctului, cum sunt bunicii, strabunicii acestuia etc. la infinit. Nu are importanta daca ei sunt rude din casatorie sau din afara casatoriei sau din adoptia cu efecte depline. Daca de cuius a fost adoptat cu efecte restranse ascendentii ordinari pot fi numai din rudele sale de sange.

Ascendentii ordinari sunt chemati evident la mostenire numai in ipoteza in care nu exista mostenitori din clasele de mostenitori superioare.

In cadrul acestei clase functioneaza principiul proximitatii gradului de rudenie, astfel ca bunicii vor inlatura de la mostenire pe strabunici. Cei in grad egal de rudenie vor mosteni in parti egale.

Daca in concurs cu ascendentii ordinari vine si sotul supravietuitor mai intai se va stabili cota ce se cuvine acestuia restul urmand a se imparti in lumina celor precizate mai sus intre ascendentii ordinari.

Ascendentii ordinari pot veni la mostenire numai in nume propriu, nu si prin reprezentare, nu sunt mostenitori rezervatari si nici nu sunt obligati la raportul donatiilor.

Fiind insa rude in linie directa ascendenta cu de cuius sunt mostenitori sezinari.
loading...
Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate