Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
La zi cu legile si legislatia.masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor proprii
Administratie Contabilitate Contracte Criminalistica Drept Legislatie

Administratie


Index » legal » Administratie
Campania de relatii publice a Ministerului Apararii


Campania de relatii publice a Ministerului Apararii


Campania de relatii publice a Ministerului Apararii

Campania de relatii publice este un effort sustinut al unei organizatii pentru a constitui relatii sociale demne de incredere cu scopul de a atinge anumite obiective, efort bazat pe aplicarea unor strategii de comunicare si evaluarea rezultatelor sustinute. Campanile sunt eforturi ample, coordonate si orientate catre realizarea unor obiective specifice, care vor permite unei organizatii sa-si atinga telurile fixate prin declaratia de principiu.Un plan de relatii publice desfasurat, pe parcursul unui an calendaristic, poate cuprinde programe, campanii sau evenimente. O campanie are o durata mai mare decat evenimentul avand un inceput si un sfarsit bine precizate.

Poate cuprinde mai multe activitati de relatii publice intr-un efort unitary si structurat, folosind o paleta larga de canale de comunicare, nu numai mass-media si au ca obiective permanente crearea de relatii bune intre o organizatie si publicurile ei.

Campania de relatii publice in armata constituie o functie distincta a conducerii si consta in stabilirea, mentinerea si dezvoltarea unor relatii biunivoce intre armata, ca institutie publica si cetatenii Romaniei. Misiunea fundamentala a campaniei de relatii publice din armata este de a contribui in mod activ si permanent la promovarea si apararea valorilor armatei Romaniei atat in tara cat si in afara acesteia prin furnizarea informatiilor publice privind activitatea militara catre cetateni si organizatii.

In timp de pace campania de relatii publice vizeaza obtinerea intelegerii si sprijinului public pentru institutia militara printr-o informare publica oportuna, si corecta. Totodata campania de relatii publice urmareste fluidizarea comunicarii in interiorul organismului militar, identificarea si rezolvarea problemelor pe comunicare. Astfel, personalul armatei, publicul civil, mass- media au posibilitatea de a percepe si evalua corect activitatile si tendintele de transformare si modernizare ale armatei.

Pe timpul situatiilor de criza si in timp de razboi, campania de relatii publice urmareste ca publicul sa beneficieze de un flux continuu, oportun si correct de informatii publice despre activitatile fortei armate in vederea castigarii sprijinului pentru operatiile militare. Necesitatea organizarii si desfasurarii activitatii de relatii publice in armata deriva din:

Dreptul fiecarui cetatea de a fi informat correct in legatura cu activitatea institutiilor publice

Institutia militara este obligate sa furnizeze cetatenilor informatii de interes public

Imaginea publica in activitatea organismului military este foarte importanta

Ministerul Apararii urmareste ca prin difuzarea de informatii oportune si corecte sa ofere opiniei publice puterea si posibilitatea de a analiza problematica domeniului apararii.

Principalele obiective ale campaniei de relatii publice in armata sunt:

Consilierea comandantilor in domeniul comunicarii

Mentinerea unei imagini reale a institutiei

Asigurarea accesului la informatiile publice

Deschiderea canalelor de comunicare dintre armata si societate

Sprijinirea operatiilor desfasurate de Ministerul Apararii prin derularea de operatii mass-media.

In cadrul Ministerului Apararii informarea publica se realizeaza prin intermediul relatiilor cu mass-media care au loc numai in prezenta asistentei personalului de relatii publice. In relatiile cu mass-media, personalul cu activitatea de relatii publice are urmatoarele caracteristici specifice:

Sa furnizeze jurnalistilor orice informatie de interes publicSa asigure accesul acestora l activitatile si actiunile de interes public

Sa furnizeze jurnalistilor materiale ajutatoare atunci cand este necesar si sa-i informeze despre evenimentele ce au loc fie prin communicate de presa fie prin conferinte sau interviuri

Orice persoana din cadrul insitutiei militare poate avea relatii cu mass-media si poate difuza informatii referitoare la activitatea armatei insa numai cu acceptul comandantilor.

Un loc important in constituirea unei campanii de relatii publice ce vizeaza Ministerul Apararii il constituie relatiile cu comunitatea locala, care include populatia ce locuieste in apropierea unitatilor militare, organelle si organizatiile guvernamentale si neguvernamentale, organizatii profesionale, institutii locale de invatamant, etc. Scopul derularii de relatii cu comunitatea locala este de a facilita integrarea ei in cadrul societatii. Ca principale mijloace pentru acest lucru sunt considerate:

Dialogul direct cu personalitatile si membrii comunitatii

Participarea militarilor la evenimente importante cum ar fi: Ziua Armatei Romaniei, Ziua Eroilor, etc.

Editarea de brosuri, pliante si materiale de prezentare

In segment aparut relative nou in campania de relatii publice il reprezinta informarea internationala desfasurata de catre Directia Informare si Relatii Publice care transmite in spatial international documente si informatii publice care vizeaza problemele militare si de securitate nationala numai cu avizul organelor abilitate.

Mijloacele prin care se realizeaza informarea internationala sunt multiple:

Publicatii de prezentare al Ministerului Apararii care sunt scrise in limbi de circulatie

Buletine de informare periodice

Participarea personalului la diferite activitati internationale

Organizarea de seminarii si conferinte internationale

Cand se concepe o campanie de relatii publice trebuie sa se aiba in vedere o atitudine pragmatica iar dupa incheierea acestei campanii este imperative necesar ca rezultatele sa fie analizate cu obiectivitate.

Bibliografie: informatii obtinute de la departamentul de resure umane si relatii publice al Ministerului Apararii.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate