Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Tehnica mecanica


Index » inginerie » Tehnica mecanica
Transmisia manuala


Transmisia manuala


Transmisia manuala

Functionarea cutiei de viteze: pentru exemplificarea unei cutii de viteze se va folosi drept exemplu o cutie de viteze cu 2 trepete.

Pozitie neutra:

In aceasta poza arboreal primar invarte arboreal intermediar care invarte roata din dreapta. Aceasta roata transmite energia prin intermediul unui inel la arborele secundar; inel ce se cupleaza cu roata din dreapata. In acest timp roata din stanga se invarte in gol neavand nici un efect.

Prima treapta:Cutie de viteze cu 4+1 trepete:

Cutie de viteze cu 5 trepte:

Mersul inapoi este controlat de un pinion 'special'. Tot timpul roata dintata pentru mersul inapoi de pe arboreal secundar se invarte in sens opus celorlalte datorita acestui pinion. De aceea este imposibil de schimbat in marsarier in timp ce masina se deplaseaza inainte.

Sincronizatoare:

Masinile moderne folosesc sincronizatoare pentru a nu fi nevoiti sa mai apasam de 2 ori pe ambreaj. Rolul sincronizatorului este de a favoriza cat mai rapid cuplarea dintre inel si roata dintata facilitand astfel o schimbare cat mai rapida a vitezelor.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate