Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Uleiuri minerale


Uleiuri minerale


Uleiuri minerale.

Fractiuni de titei cu punct de fiebere inalt (peste 360 oC) care se obtine prin procese de distilare in vid si rafinare cu acid sulfuric, solventi selectivi, pamant decolorant. Servesc, in general, ca mediu de izolare electrica, agenti de transfer de caldura, in scopuri medicinale etc.

Pericol de:

-incendiu: lichide combustibile vascoase. Contin amestecuri de hidrocarburi cu greutate moleculara mare. In tabela de mai jos sunt indicate caracteristicile diferitelor tipuri de uleiuri minerale legate de pericolul de incendiu.

Nr. crt.

Uleiuri

Densitate

Kg/l

Temperatura de aprindere

oC

Temperatura de autoinflamare

oC

Ulei de aviatie

Ulei de tractor

Ulei de vasemina medicinalUlei verde(pentru negru de fum)

Ulei de masina

Ulei solar

Ulei de transformator

Ulei de turbina

Ulei de cilindru

-toxicitate: sub forma de ceata provoaca astenie generala, oboseala, varsaturi, ameteli, cefalee puternica. In contact cu pielea produce foliculite, acnee uleioase si cancer cutanat. Actiunea cancerigena deinde de originea titeiurilor din care provin uleiurile.

Masuri de:

-prevenire: uleiurile minerale se depoziteaza de preferinta in aer liber in cladiri rezistente la foc. Se va evita prezenta unor materiale oxidante sau substante inflamabile. Scurgerile de ulei pe pardoseala vor fi indepartate prin absorbtie intr-un material absorbant necombustibil. Locul respectiv se va spala cu apa. Se va evita sursele de aprindere.

-stingere: pentru stingerea incendiilor se va folosi apa pulverizata, spuma. In spatii inchise se poate folosi bioxid de carbon, hidrocarburi halogenate, abur.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate