Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelitAeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
ŧ Polistiren


Polistiren
Polistiren

Este folosit la fabricarea bunurilor de larg consum, articolelor optice, frigiderelor, placilor de patefon. Se obtine prin polimerizarea in suspensie in suspensie a stirenului monomer.

Pericol de:

-incendiu: pulbere cistalina de culoare alba. Densitatea 1,05. Punctul de inmuiere 200-300 oC. Insolubil in apa. Combustibil. Temperatura de inflamabilitatea 210 oC. Temperatura de autoinflamare 444 oC. La incalzire se descompune si arde cu flacara luminoasa, producand mult fum. Aceasta se datoreaza nucleului benzenic din molecula sa. capacitatea de aprindere apolistirenului expandat este mai mare decat a polistirenului standard sub forma de perle, datorita suprafetei mari de contact cu aerul si urmelor de butan inglobat. Prin ardere se topeste putand propaga flacara cu multa usurinta. Polistirenul antison este o pulbere de culoare albastru deschis, cu particule dimensiunea 2-3mm. Este un amestec de polistiren cu cauciuc. Combustibil. Temperatura de inflamabilitatea 34 oC. Temperatura de autoaprindere 486 oC.

-explozie: pulberea de polistiren suspendata in ae este exploziva. Limita inferioara de explozie a prafului cu dimensiunile 20-30μ este de 25 g/m3.

-toxicitate: prin descompunere degaja gaze toxice cu actiune narcotica si iritanta.

Masuri de:

-prevenire: se va evita raspandirea prafului rezultat la taierea placilor de polistiren expandat. Pentru a micsora capacitatea de aprindere a polistirenului expandat acesta este ignifugat prin adaugarea unui amestec de trioxid de antimoniu si parafina clorurata. Se va evita orice surse posibile de aprindere la depozitare.

-stingere: incendiile se sting cu apa pulverizata cu adaos de muiant, spuma.
loading...
Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate