Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Motorina de cracare


Motorina de cracare


Motorina de cracare.

Se obtine in procesele de cracare termica sau catalitica. Se recircula in instalatie pentru ridicarea randamentului in produsul principal - benzina - sau se extrage ca atare si se foloseste drept combustibil. Se obtin doua fractiuni de motorina: usoara si grea.

Pericol de:

-incendiu: lichide petroliere. Densitatea: motorina usoara 0,890, motorina grea 0,916. Punctele de congelare sunt mai scazute decat ale motorinei de distilare primara. Inflamabile. Motorina grea se autoaprinde mai usor. Temperatura de inflamabilittea 42 oC pentru motorina usoara, 112 oC pentru motorina grea. Temperatura de autinflamare 340 oC la motorina usoara, 320 oC la motorina grea. Motorinele de cracare termica contin hidrocarburi nesaturate care polimerizeaza in timpul depozitarii cu formare de gume.-explozie: vaporii formeaza cu aerul amestecuri explozive.

Masuri de:

-prevenire: in timpul depozitarii motorinelor de cracare termica se va controla periodic continutul de gume intrucat acestea pot duce la infundari ale conductelor si armaturilor. Se va evita pomparea motorinelor fierbinti in rezervor, autoinflamari in contactul cu aerul.

-stingere: incendiile se sting cu spuma chimica si mecanica. In cazul motorinei grele se poate folosi apa pulverizata.Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate