Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
» Dicloretan C2H4Cl2


Dicloretan C2H4Cl2


Dicloretan C2H4Cl2.

In industrie se foloseste ca solvent in diverse procese de extractie (extractia grasimilor, a uleiurilor, a rasinilor, etc), ca intermediar in sinteza organica. De asemenea, se mai intrebuinteaza ca antiseptic si fungicid. Se obtine din etilena si clor.

Pericol de:

-incendiu: este un lichid combustibil, avand temperatura de inflamabilitate de 9 oC. Se autoinflameaza la 413 oC. Vaporii de dicloretan sunt mai grei decat aerul (densitatea 3,42), fapt pentru care p[ericolul creste, deoarece se acumuleaza in partea de jos a incaperilor. Se poate aprinde de la orice sursa de caldura sau foc.

-explozie: cu aerul formeaza amestecuri explozive intre limitele 4,8-15,9%. Sursa de initiere a exploziei, in general, o constituie flacarile, scanteile electrice si scanteile de la sudura.

-toicitate: prin inspirarea timp de 2-3 ore a unei concentratii de 0,3-0,6 mg/l  produce somnolenta, gust dulce in gura, greturi, usoare iritatii pe mucoase si chiar cefalee. La intoxicatiile mai grave se simte o astenie generala puternica, palpitatii, ameteli. Concentratia limita admisibila este de 0,05 mg/l.Masuri de:

-prevenire: fiind un produs care se depoziteaza in rezervoare si se transporta in cisterne sau butoaie, atentia trebuie indreptata spre asigurarea etanseitatii lor, in general si a ventilelor acestora in special.

In preajma rezervoarelor si a ambalajelor cu dicloretan este interzisa folosirea oricarei surse de aprindere.

Repararea rezervoarelor si a altor recipiente, prin folosirea sudurii se va fae numai dupa o peralabila curatenie si spalare si dupa ce prob prin explozimetru indica inexistenta pericolului (nu mai sunt urme de vapori).Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate