Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
2,4 - Dinitrotoluen CH3C6H3(NO2)2


2,4 - Dinitrotoluen CH3C6H3(NO2)2


2,4 - Dinitrotoluen CH3C6H3(NO2)2.

Este intrebuintat ca plastifiant si gelatinizant pentru pulberi. Se foloseste si la fabricarea colorantilor. Intermediar la fabricarea trinitrotoluenului. Se obtine prin nitrarea nitrotrotoluenului.

Pericol de :

-incendiu: substnata sub forma de cristale cu iros de migdale amare.Densitatea 1,321.Temperatura de explozie 330 oC. Este insolubil in apa. Solubil in alcool, in eter, in benzen. Punctul de topire 70 oC. Se descompune la 300 oC.

-explozie : produsul poate fi detonat numai cu un initiator puternic. Cand este cuprins de un incendiu poate exploda.

-toxicitate : produsul este foarte toxic prin absorbtie, ingerare sau inhalare. Poate provoca leziuni la ficat.Masuri de :

-prevenire : produsul se depoziteaza separat de agentii de oxidare puternici si de agentii de reducere. Recipientele se protejeaza impotriva deteriorarii.

-stingere : incendiile se sting cu apa. Cnad pompierii se apropie de locul incendiului, trebuie sa procedeze cu prudenta, deoarece produsul poate exploda cand este expus la caldura sau la flacara. Asupra incendiiulor trebuie sa se actioneze cu tunuti de incendiu si de la instalatii actionate de la distanta. Zona din jurul incendiului trebuie evacuata. Protectia se asigura cu costume de protectie complecta.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate