Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Oxid de propulena CH3CHOCH2


Oxid de propulena CH3CHOCH2


Oxid de propulena CH3CHOCH2.

Este folosit ca intermediar in sinteze organice (fabricarea glicerinei sintetice) si de medicamente. Se obtine pornindu-se de la propilena si clor.

Pericol de :

-incendiu : este un lichid incolor cu miros eteric. Densitatea 0,853. Punctul de topire -112,1 oC. Punctul de inflamabilitate -37 oC.

-explozie : poate polimeriza cu degajarea unei cantitati mari de caldura in contact cu substantele catalitice active cum ar fi cloruri anhidre de fier, staniu, aluminiu, peroxizi de fier si aluminiu, hidroxizi ai metalelor alcaline. Daca nu se indeparteaza caldura de reactie, aceasta poate genera o explozie. Vaporii formeaza amestecuri explozive cu aerul intre limitele 2,1-2,5%.

-toxicitate : este toxic. Concentratia admisibila de vapori in aer 100 parti pe million. Se vor utiliza aparate izolante.Masuri de :

-prevenire : se va proteja de socuri mecanice. Se depoziteaza de preferinta in aer liber si in depozite izolate. Cantitati mici se pot pastra in depozite standard de lichide inflamabile. Nu este permisa depozitarea impreuna cu materiale combustibile sau oxidante.

-stingere : pentru stingerea incendiilor e va utiliza bioxid de carbon, pulberi stingatoare sau spuma speciala. Pentru obtinerea unui amestec neinflamabil in ae este necesar a se folosi cel putin 11 volume de bioxid de carbon la 1 volum oxid de propilena.Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate