Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
» Metracrilat de metil (ester metilmetacrilic) ch2c(ch3)cooch3


Metracrilat de metil (ester metilmetacrilic) ch2c(ch3)cooch3


Metracrilat de metil (ESTER METILMETACRILIC) CH2C(CH3)COOCH3.

Se foloseste pentru obtinerea sticlei organice (plexi) si a unor copolimeri cu alti produsi nesaturati. Se obtine din acetoncianhidrina,  metanol si acid sulfuric.

Pericol de:

-incendiu: lichid incolor. Densitatea 0,940. Punctul de topire -48,3 oC. Punctul de fierbere 100 oC. Densitatea vaporilor in raport cu aerul 3,5. Greu solubil in apa. Este inflamabil. Temperatura de inflamabilitate 10 oC. Temperatura de autoinflamare 460 oC.

-explozie: vaporii formeaza cu aerul amestecuri explozive. Limitele de explozie: limita inferioara 1,5% vol, iar cea inferioara 11,6% vol. In mod obisnuit contine inhibitori ce se pot dezvolta in cazul unui incendiu, polimerizarea poate avea loc. Daca polimerizeaza in butoaie exosta posibilitatea sprgerii violente a acestora.-toxicitate: usor iritanta al pielii, ochilor si cailor respiratorii.

Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza n aer liber in depozite speciale. Depozitele interioare trebuie sa fie din materiale rezistente la foc. Nu se va depozita impreuna cu substantele oxidante. Vaporii sunt neinhibati si pot forma polimeri in conductele de aerisire sau opritoarele de flacara ale rezervoarelor, conducand la infundarea acestora.

-stingere: incendiile se sting cu spuma, bioxid de carbon si pulberi stingatoare. Apa pulverizata este neeficace. Se vor utiliza aparate izolante.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate