Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Tetraclorura de carbon


Tetraclorura de carbon


Tetraclorura de carbon. (TETRACLORMETAN) CCl4.

Intrebuintata ca dizolvant pentru grasimi, la fabricarea lacurilor, a insecticidelor, ca agent stingator. Se obtinpe prin clorurarea metanului sau a propilenei.

Pericol de:

-incendiu: lichid incolor, cu miros eteric. Densitatea 1,5947. Punctul de topire 22,6 oC. Punctul de fierbere 76,7 oC. Densitatea fata de aer 5,3. Nu este inflamabila, din contra, vaporii de tetraclorura de carbon au o actiune inhiditoare asupra arderii multor substante organice. Concentratia minima necesara a se realiza in spatii inchise pentru stingere (determinata pe alcool) este 10,5% in comparatie cu a azotului 31,5% si a bioxidului de carbon 23%.-toxicitate: prin descompunere termica in prezenta vaporilor de apa poate forma fosgean, gaz cu toxicitatea cunoscuta. Din aceasta cauza se foloseste tot mai putin in calitate de agent de stingere. In cazuri de stingere cu tetraclorura de carbon in prezenta vaporilor de apa se va folosi aparatul izolant.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate