Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit




Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
» Magneziu (Mg)


Magneziu (Mg)


Magneziu (Mg).

se intrebuinteeaza in industrie in special sub forma de aliaje (magneziu, electron etc). Se obtine prin electroliza clorurii de magneziu topite.

Pericol de:

-incendiu: metal de culoare alba-argintie. Densitatea 1,74. Temperatura de autoaprindere 600-650 oC. Punctul de topire 651 oC. Punctul de fierbere 1107 oC. Este combustibil. Praful fin, foile subtiri, sfaramaturile si aschiile se aprind usor in aer si ard cu flacara alba stralucitoate. Bucatile de metal avand o grosime mai mare de 3 mm se aprind greu si nu mentin flacara intrucat caldura este transmisa rapid prin conductibilitate. Totusi si bucatile mai froase pot fi aprinse atunci cand sursa de caldura este suficient de mare. Temperatura de ardere ese de circa 3000 oC, iar puterea calorifica 6000 kcal/kg. Arde in atmosfera de bioxid de carbon.

-explozie: in stare fin divizata este chimic foarte activ. Reactioneaza cu apa si acizi cu degajarea hidrogenului; de asemenea, reactioneaza cu clorul, bromul, iodul si alti agenti oxidatni. Reactioneaza energic cu tetraclorura de carbon. Limita inferioara de explozie 10 g/m3. Presiunea exploziei 5,6 kg/cm2. Continutul minim necesar de oxigen pentru aprindere exploziva a suspensiei de praf in aer 3%, vol.



-toxicitate: praful este slab iritant.

Masuri de:

-prevenire: aschiile fine sau strunjitura de magneziu se depoziteaza in cladiri izolate, rezistente la foc. Se vor feri de umezeala si de contactul cu clorul, bromul, iodul si acizi. Se vor evita sursele posibile de aprindere. Profilele mari pot fi depozitate in aer liber la fel cu cele de otel sau aluminiu.

-stingere: se stinge prin inabusire cu grafit uscat sau alte pulberi stingatoare (nisip, oxid de calciu, oxid de magneziu). Nu se va folosi spua, tetraclorura de carbon sau bioxid de carbon. Aplicarea apei trebuie facuta cu multa grija pentru a preveni contactul cu magneziu arzand sau topit. Se vor proteja ochii si pielea de particule care zboara. Este contraindicat sa se priveasca direct flacara de magneziu intrucat se pot produce iritatii ale ochilor.





Politica de confidentialitate





Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate