Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Metildioxan C5H10O2


Metildioxan C5H10O2


Metildioxan C5H10O2.

Dizolbant pentru nitroceluloza, rasini, uleiuri, ceruri, coloranti, in curatatorie chimica. Se prepara din etilenglicol si acid sulfuric, iar dioxanul format se metileaza cu alcool metilic.

Pericol de:

-incendiu: lichid incolor cu miros placut. Densitatea 0,979. Punctul de fierbere 113-114 oC. Densitatea vaporilor in raport cu aerul 3,9. Solubil in apa. Inflamabil. Temperatura de inflamabilitate 17 oC. Temperatura de autoinflamare 320 oC.

-explozie: formeaza cu aerul amestecuri explozive. Limita de explozie inferioara 2%.-toxicitate: toxic periculos pentru ficat si rinichi. Are actiune narcotica iritanta asupra mucoasei nazale si faringelui.

Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza in aer liber sau in cantitati mici in cladiri amenajate pentru depozitarea lichidelor inflamabile. Se va evita orice surse posibile de aprindere.

-stingere: incendiile se sting cu apa pulverizata, spuma chimica si mecanica. Se va folosi aparate izolante.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate