Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Hidroxid de sodiu NaOH


Hidroxid de sodiu NaOH


Hidroxid de sodiu NaOH.

Se intrebuinteaza in industria sapunului si a uleiurilor vegetale in industria petroliere, in industria hartiei, a matasii artificiale in industria organica de sinteza, la mercerizarea bumbacului etc. Se obtne prin electroliza solutiei de clorura de sodiu.

Pericol de:

-incendiu: substanta solida, alba, hidroscopica. Densitatea 2,13. Punctul de topire 321,8 oC. Fiind solubila in apa se livreaza si sub forma solida in contact cu apa sau umiditatea genereaza suficienta caldura pentru a aprinde materiale combustibile. La contactul cu metale poate genera hidrogen-gaz, inflamabil.

-toxicitate: toxic. Foarte periculos pentru ochi. In stare solida sau solutie distruge tesuturile. Concentratia limita admisa de praf in aer 2 mg/m3.Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza in locuri uscate. Se va proteja de umiditate, de contactul cu acizi, metale, explozivi, peroxizi organici si substante inflamabile.

-stingere: se inunda cu apa avand grija sa nu stropeasca cu material. Se vor purta ochelari si costum de protectie.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate