Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Hidrazina N2H4


Hidrazina N2H4


Hidrazina N2H4.

Se intrebuinteaza drept combustibil pentru rachete, ca agent anticoroziv pentru apa de alimentare a cazanelor cu abur, agent de vulcanizare a cauciucului, antioxidant, agent reducator. Se obtine din amoniac si hipoclorit de sodiu sau uree si hipoclorit de sodiu in prezenta de hidroxid de sodiu.

Pericol de:

-incendiu: lichid fumegand la aer. Densitatea 1,011. Punct de topire 1,4 oC. Punct de fierbere 113,5 oC. Densitatea vaporilor fata de aer 1,1. Solubila in apa. Inflamabila. Temperatura de inflamabilitate 38 oC. Temperatura de autoaprindere variza intre 24 oC (in prezenta ruginii) si 270 oC. (in vase de sticla). Se poate aprinde spontan in aer cand vine in contact cu materiale poroase ca pamant, azbest, lemn sau postav. Aprinderea spontana poate fi provocata de oxidanti ca apa oxigenata si acid azotic.

-explozie: explodeaza la distilare in contact cu aerul. Contactul cu suprafetele metalice oxidante poate conduce la descompuneri explozive. Vaporii formeaza cu aerul amestecuri explozive in limite foarte largi: inferioara 4,7% si superioara 100%.-toxicitate: vaporii sunt foarte toxici. Ataca ochii si sistemul respingator. Lichidul este coroziv pentru piele. In caz de contact cu pielea, aceasta se spala imediat cu apa. Concentratia limita de vapori in aer 1 parte la milion.

Masuri de:

-prevenire: se prefera depozitarea in aer liber in depozite izolate. Cantitati mici se pot depozita in cladiri rezistente la foc. Se va evita contactul cu substante oxidante ca oxizi metalici, peroxizi si acizi. Se va prevedea apa pentru spalarea scurgerilor. Rezervoarele se vor amplasa in cuve umplute cu apa. Se va proteja de scantei electrice, flacara deschisa sau surse de caldura. Hidrazina anhidra se va pastra sub perna de azot.

-stingere: se inunda cu apa. Pulberi uscate si bioxid de carbon se pot folosi pentru stingere, dar inundarea cu apa este necesara pentru a preveni reaprinderea. Spuma speciala este suficienta pentru stingerea scurgerilor de hidrazina. Se va purta echipament de protectie.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate