Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Clorura de viniliden (1,1 DICLORETILENA) C2H2Cl2


Clorura de viniliden (1,1 DICLORETILENA) C2H2Cl2


Clorura de viniliden (1,1 DICLORETILENA) C2H2Cl2

Dizolvant. Se foloseste in sinteza organica si de medicamente la fabricarea materialelor plastice. Se obtine din tricloretan cu o sonda caustica.

Pericol de:

-incendiu: lichid volatil, incolor, inflamabil. Densitatea 1,250. Punctul de topire -122,5 oC. Polimerizeaza cu usurinta la actiunea luminii, proxizilor. Densitatea vaporilor in raport cu aerul 3,4. La temperaturi ridicate. Ca de exemplu in cazul unui incendiu, polimerizarea poate avea loc. in cazul cand polimerizarea are loc intr-un recipient, exista posibilitatea spargerii violennte a acestuia. Temperatura de inflamabilitate 14 oC. Temperatura de de autoinflamare 458 oC.

-explozie: vaporii formeaza cu aerul amestecuri explozive. Limita inferioara de explozie 5,6%. Limita superioara de explozie 11,4%.-toxicitate: produsul poseda o toxicitate moderata prin inhalare sau absorbtie. In cazul cand clorura de viniliden este aprinsa se poate degaja acid clorhidric gazos, care este foarte toxic.

Masuri de:

-prevenire: este recomandabil ca depozitarea sa se faca in exteriora sau intr-o cladire separata. Pentru a se preveni plimerizarea, produsul se inhibeaza cu un inhibator. Vaporii de clorura de viniliden neinhibati pot forma, plolimeri in instalatiile de vonetilatie si in opritoarele de flacari, ducand la blocare conductelor de ventilatie.

-stingere: incendiile se sting cu bioxid de carbon, pulberi stingatoare, spuma. Jeturile de apa pulverizata pot fi neeficiente. Protectia, cu aparate izolante.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate