Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Bioxid de clor


Bioxid de clor


Bioxid de clor

Se utilizeaza pentru decolorarea se albirea diverselor produse tehnice, ca insecticid, precum si pentru strilizarea cerealelor etc.

Pericol de:

-incendiu: gaz de culoare galbena, instabil. Densitatea 3,013. Densitatea vaporilor in raport cu aerul 2,332. Punctul de topire - 76oC. Punctul de fierbere 10,9oC. Solubil in apa.

-explozie: prin incalzire pana la 100oC sau in contact cu substantele capabile de oxidare disociata cu explozie. Prezenta substantelor organice accelereaza descompunerea si contribuie la producerea exploziei. Bioxidul de clor lichid explodeaza la solicitari mecanice neinsemnate si prin incalzire. In stare gazoasa , la contactul cu substantele organice cu amoniac, metan, bioxidul de clor explodeaza.-toxicitate: vaporii inspirati in cantitati mari provoaca sufocare.

Masuri de:

-prevenire: nu se poate pastra timp indelungat. Pe timp scurt se poate pastra in vase de condensare. Fiind un oxidant puternic nu trebuie sa vina in contact ci substantele combustibile.Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate