Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Azotat de potasiu KNO3


Azotat de potasiu KNO3


Azotat de potasiu KNO3

Este folosit ca ingrasamant in amestec cu alte ingraseminte  cu azot. Se obtine prin tratarea azotatului de sodiu cu clorura de potasiu etc.

Pericol de:

-incendiu: sare alba, solubila in apa. Densitatea 2,109. Punctul de topire 334oC. La 400oC se descompune. Oxidant puternic. In contact cu produsele usor oxidabile, azotatul de potasiu poate reactiona suficient de rapid pentru a provoca aprinderea, arderea fiind violenta sau exploziva. Acest produs mareste combustibilitatea oricarei substante combustibile. Contribuie la autoaprinderea materialelor combustibile.

-explozie:   amestecul din parti egale de azotat de potasiu topit la 350oC si acetat de sodiu uscat face explozie. La incalzirea amestecurilor de azotat de potasiu cu cianura de potasiu, tiocinati sau cu hexacianferati, se poate declansa o explozie. Temperatura la care se produce explozia scade in prezenta lemnului si a bumbacului.-toxicitate: azotatul de potasiu atins de incendiu degaja oxizi de azot gazosi toxici.

Masuri de:

-prevenire: se transporta in butelii, saci, lazi, bidoane si in vrac. Se depoziteaza intr-un loc rece si uscat separat de substantele combustibile, substantele organice si alte produse usor oxidabile. Trebuie sa se evite depozitarea pe pardoseli de lemn. Reziduurile de azotat de potasiu imprastiat se inlatura imediat si se distrug.

-stingere: in primele faze ale incendiului, se utilizeaza cantitati mari de apa;azotatii de amoniu se pot aglomera sau topi, situatie in care folosirea apei poate duce la imprastierea intensa a produsului topit.

Protectia se asigura cu aparate izolante.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate