Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Mobilterm


Mobilterm


Mobilterm.

Este intrebuintat ca agent purtator de caldura in diferita procese chimice. Se obtine din titei la distilare uleiurilor.

Pericol de:

-incendiu: este o fractiune de ulei. Densitatea 0,960 - 0,970. Interval de distilare: 5% distila la 350 oC, 50% la 382 oC, 95% la 480 oC. Insolubil in apa. Combustibil. Temperatura de inflamabilitate 221 oC. Temperatura de autoaprindere 296 oC. In prezenta cuprului si a aliajelor de cupru, temperatura de autoaprindere scade. O incalzire de lunga durata provoaca descompunerea termica a produsului. La o functuonare indelungata la temperatura de 300 oC pericolul de incendiu creste. Temperatura de inflamabilitate scade la 149 oC, iar temperatura de autoaprindere la 272 oC.

-toxicitate: actiunea indelungata asupra pielii produce eczeme si dermite.Masuri de:

-prevenire: se va asigura o etansietate perfecta a sistemului de purtator de caldura pentru a exclude posibilitatea venirii in contact a produsului fierbinte cu aerul. In vasul de explansiune a sistemului se va introduce continuu azot. Utilajele care contin mobiliterm se vor amplasa intr-o cuva care sa poata prelua intreaga cantitate de molbiliterm din sistem.

-stingere: incendiile se sting cu apa pulverizata, spuma chimica si mecanica. Daca incendiul se stinge intr-un spatiu inchis se poate folosi bioxid de carbon si abur.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate