Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Azot N


Azot N


Azot N

Element in stare gazoasa. Se gaseste in atmosfera in propotie de  78,4%, in volum, sau de 76% in greutate. Se mai gaseste in combinatii organice sau anorganice.

Se prepara prin distilarea fractionata a aerului lichid.

Densitatea 0,967. Punctul de topire - 210oC. Punctul de fierbere 195oC, 8oC.

Este un gaz incombustibil.

Pericol de explozie: buteliile de azot comprimat (sau cu alte gaze incombustibile ca heliu, argon, cripton etc. ), in conditiile unui incendiu dezvoltat prezinta pericol, deoarece este posibila explodarea lor in urma reducerii rezistentei peretilor, datorita cresterii presiunii gazului in butelie.Masuri de:

-prevenire: pentru a preveni explozia buteliilor cu azot comprimat, supuse actiunii temperaturilor ridicate, acestea se vor evacua I aer liber. Daca acest lucru nu este posibil, buteliile trebuie stropite abundent cu apa dintr-un loc sigur.

-protectie: la evacuarea gazului din butelie intr-o incapere cu un volum mai mic de 40m3, trebuie sa se evacueze toate persoanele din interior.Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate