Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Anhidrida maleica OCOCH = CHCO


Anhidrida maleica OCOCH = CHCO


Anhidrida maleica OCOCH = CHCO

Se intrebuinteaza la fabricarea unor materiale plastice (rasini alchidice) si a unor agenti de udare si de dispersare. Industrial se obtine prin oxidarea catalitica a benzenului sau a furfurolului in aer.

Pericol de:

-incendiu: substanta cristalina incolora, sub forma  de ace sau aglomerate de culoare alba. Are miros iritant. Punctul de topire 57-60oC.Punctul de fierbere 196oC. Este solubil in apa, in acetona, in cloroform. Temperatura de aprindere 70o, iar cea de autoaprindere 376oC.

-explozie: sub forma de praf, in stare de suspensie in aer, formeaza amestecuri explozive. Praful de 250μ are limita inferioara de explozie 50,0 g/m3. Continutul minim de oxigen in amestecul exploziv diluat cu azot, este de 9% volum, pentru preintampinarea exploziei.-toxicitate: produsul provoaca arsuri grave la ochi si piele.

Masuri de:

-prevenire: se transporta in saci si butoaie, iar in stare topita in autocisterna si in vagoane cisterna. Se depoziteaza separat de alte produse si in special de metalele alcaline si amine. Se protejeaza impotriva umiditatii si produselor oxidante.

-stingere: pe o suprafata descoperita se stinge cu apa fin pulverizata, cu spuma chimica si mecanica. Protectia se asigura cu costume de protectie.Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate