Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Oxid de mesitil (CH3)2CCHCOCH3


Oxid de mesitil (CH3)2CCHCOCH3


Oxid de mesitil (CH3)2CCHCOCH3.

Este intrebuintat ca dizolvant pentru nitroceluloza, gume, rasini, pentru fabricarea de lacuri, emailuri, intermediar in siteze organice. Se obtine din acetona si acid clorhidric gaz.

Pericol de :

-incendiu: lichid uleios cu miors de miere. Densitatea 0,859. Punctul de fierbere 130 oC. Densitatea vaporilor in raport cu aerul 3,4. Putin solubil in apa. Inflamabil. Temperatura de inflamabilitate 30,5 oC. Temperatura de autoinflamare 345 oC.

-explozie: vaporii formeaza cu aerul amestecuri explozive.

-toxicitate: toxic prin inhalare sau inghitire si prin contact cu pielea si ochii. Concentratia limita admisa 25 parti pe million.Mauri de :

-prevenire: se depoziteaza in locuri reci, bine ventilate, izolat de substante oxidante. Se vor evita socurile mecanice. Depozitarea in aer liber este de preferat. In cazul cand se depoziteaza in cladiri, acestea trebuie sa fie rezistente la foc.

-stingere : apa nu este prea eficace. Se va utiliza spuma speciala, bioxid de catbon sau pulberi stingatoare. Se va purta echipament de protectie.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate