Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Electronica


Index » inginerie » Electronica
Simularea functionarii circuitelor electronice cu ajutorul programului PSPICE


Simularea functionarii circuitelor electronice cu ajutorul programului PSPICE


Simularea functionarii circuitelor electronice cu ajutorul programului PSPICE   

Introducere

Cresterea complexitatii circuitelor electronice, performantele ridicate, necesitatea de a reduce timpul de proiectare si reducerea costurilor de proiectare si realizare a circuitelor integrate au impus in ultimele decenii utilizarea programelor de simulare a circuitelor electronice.

Unul din aceste programe este numit Simulation Pogram with Integrated Circuit Emphasis sau pe scurt SPICE, creat in anii 1970. El a fost dezvoltat si realizat ulterior in mai multe variante. Pentru aceasta lucrare de laborator este aleasa varianta PSPICE a firmei MicroSim.

2. Desfasurarea lucrarii

2.1 Pentru tensiunea de iesire V(3) 4,5095V se obtine o tensiune de intrare .

Pentru tensiunea de iesire V(3) ,5V se obtine o tensiune de intrare .

2.2 Fara comanda OP fisierul Output contine fisierul de intrare, parametrii de modul ai dispozitivelor active, timpul de simulare (s).

Apeland comanda OP fisierul Output contine fisierul de intrare, parametrii de model, si in plus apar urmatoarele informatii: tensiunile din nodurile circuitului, curentii prin sursele de tensiune, puterea totala disipata in circuit si PSF-urile pentru dispozitivele active.

R1(K)

VIN pentru V(3)=0,5V (V)

VIN pentru V(3)=4,5V (V)

2.4

BF

VIN pentru V(3)=0,5V (V)

VIN pentru V(3)=4,5V (V)2.5

Frecventa (Hz)

10

10

10

10

10

Av=V(7)/V(1)

Ai=I(RL)/I(RS)

3. Intrebari

3.1 Tensiunea de intrare creste odata cu cresterea valorii rezistentei R1, deci tensiunea de intrare este direct proportionala cu valoarea rezistentei R1.

3.2 Tensiunea de intrare scade odata cu cresterea valorii factorului de amplificare in curent BF, deci tensiunea de intrare este invers proportionala cu valoarea factorului de amplificare in curent BF.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate