Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Electronica


Index » inginerie » Electronica
Releu pentru conectarea-deconectarea automata a iluminatului


Releu pentru conectarea-deconectarea automata a iluminatului


RELEU PENTRU CONECTAREA-DECONECTAREA AUTOMATA A ILUMINATULUI

COD PRODUS :RIP GE20019S-TERMO

*RIP-TERMO realizeaza conectarea-deconectarea automata a iluminatului folosind ca marime de comanda lumina naturala;aduce economii majore de energie electrica prin stabilirea momentului optim de activare a iluminatului artificial.

*RIP-TERMO are ca detector de flux luminos un foto-tranzistor, iar amplificarea se face cu circuite integrate.Pentru a se asigura stabilitatea pragului de actionare in conditiile unor variatii de temperatura cuprinse intre -30oC si +50oC, modulul traductor este termostatat cu un circuit special.

*Traductorul care masoara iluminarea este montat intr-o carcasa cilindrica metalica, protejata la coroziune si perfect etansa.Tensiunea de alimentare pe traductor este de max. 24Vcc.*Blocul de prelucrare si comanda se monteaza in interior (in postul de transformare, cladire, vitrina) , nefiind protejat la stropire cu apa si alti agenti chimici.Are prevazut un conector la care se branseaza alimentarea cu 220Vca, traductorul si circuitul comandat.Releul intern tip RI 13 poate suporta curenti de cca. 10A/220V si se dispune de un contact normal inchis si un contact normal deschis.Se pot comanda direct sarcini rezistive de pana la 2KW, iar prin contactori adecvati sarcini oricat de mari.Utilizatorul este cel care hotaraste modul de alimentare a consumatorului.RIP actioneaza ca un intrerupator comandat de absenta luminii.Releul RI 13 intern poate alimenta sarcini si in curent continuu sau la alte tensiuni de lucru.(U < 220V)

MONTARE SI EXPLOATARE

*Traductorul se monteaza la exterior, prin fixare cu suportul livrat, fiind orientat cu fereastra optica vertical in sus.Daca este posibil, se recomanda ca axa traductorului sa faca un unghi de cca. 15o cu verticala.

*ATENTIE ! FEREASTRA TRADUCTORULUI NU TREBUIE SA CAPTEZE LUMINA UNOR EVENTUALE SURSE ARTIFICIALE AFLATE IN IMEDIATA APROPIERE (iluminat stradal, autovehicule, iluminat de siguranta, vitrine).

*Sensibilitatea deosebita a traductorului cere o montare atenta privind inlaturarea oricarui flux luminos artificial care ar putea ajunge pe fereastra traductorului.in cazuri deosebite se pot monta elemente tip parasolar.*Blocul de comanda se fixeaza la interior cu ajutorul unor suruburi M5 cat mai aproape de contactorul comandat.Cablul de legatura intre traductor si acest bloc se fixeaza cu bride pe traseul potrivit.Suportul metalic al blocului de comanda se conecteaza obligatoriu la o priza de pamant.

*Se branseaza in ordine:

-traductorul, prin conectorul cu patru contacte ce previne inversarea legaturilor;

-contactorul comandat (retinand ca partea normal deschisa a releului actioneaza ca un contact ce se inchide la scaderea luminii naturale);

-tensiunea de alimentare de 220V ca;

*La bransarea alimentarii blocului de comanda la tensiunea de 220Vca, se va aprinde LED-ul.Pentru verificarea functionarii RIP se acopera cu un corp perfect opac fereastra traductorului;dupa cca. 5 secunde trebuie sa se aprinda LED-ul C care indica inchiderea circuitului electric ce comanda iluminatul.Dupa descoperirea ferestrei traductorului, releul revine la starea initiala dupa cca. 25 secunde.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate