Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Electronica


Index » inginerie » Electronica
Pornirea motoarelor de inductie polifazate


Pornirea motoarelor de inductie polifazate


Pornirea motoarelor de inductie polifazate-Pentru ca un motor de inductie sa fie adus in stare de functionare trebuie sa fie conectat la retea si viteza de rotatie sa creasca de la zero la valoarea corespunzatoare sarcinii. Acest process se numeste proces de pornire si apare ca un proces normal in exploatare. In intervalul procesului de pornire, marimile electromagnetice variaza si se pot atinge valori importante. Procesul de pornire trebuie sa se desfasoare astfel incat sa nu influenteze dezavantajos aici asupra retelei de alimentare, prin modificarea tensiunii acesteia, si nici asupra masinilor sau instalatiilor actionate. In instalatiile moderne, procesul de pornire de obicei este automatizat.

In cadrul studiului procesului de pornire se urmaresc marimile raportului Kp dintre curentul de pornire si curentul nominal; dependent in raport cu timpul a curentului de pornire.La pornirea unui motor de inductie, se disting doua procese tranzitorii: unu electric, determinat de conectarea motorului la retea si un proces mecanic in care motorul trebuie sa ajunga in regimul stationar. De obicei, primul proces dureaza mult mai putin decat al doilea si chiar si atunci cand cele doua procese incep in acelasi timp, procesul electric se neglijeaza.
Bibliografie


Titlu: Masini Electrice

Autor: Constantin Bala

Editura: Editura didactica si pedagogica

Anul: 1982

AnexeFig 1.Motor de inductie cu rotor in colivie demontat


Fig .2. motor de inductie cu rotor bobinat, prevazut cu dispozitiv de scurtcircuitare si ridicare a periilor de pe inelele de contact.

Fig. 3. Principiul functionarii masinii de inductie in diferite regimuri


Fig 4. Schemele electrice ale masinilor de inductie


Fig 5. Reprezentarea schematic a unei faze statorice si a uneia rotorice a masinii de inductie simetrice.
Fig 6. Curentul si cuplul in functie de turatie pentru masini cu rotoare de diferite tipuri


Fig 7. (a,b,c) Masina monofazata cu poli ecranat


Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate