Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Constructii


Index » inginerie » Constructii
Geam termoizolator ( geam termoizolant )
Trimite pe WhatsApp


Geam termoizolator ( geam termoizolant )
GEAM TERMOIZOLATOR ( GEAM TERMOIZOLANT )

Pentru alegerea corecta a tipului de geam pentru o tamplarie anume, trebuiesc cunoscuti in prealabil o multitudine de factori, ce tin de: conditiile climatice ale zonei, topografia zonei, nivelul de poluare fonica etc.

GEAM TERMOPAN - un element component deosebit de important al tamplariei. Studiile de specialitate ne releva ca 40% din caldura se pierde prin ferestre! Iata un motiv foarte serios pentru care trebuie sa acordam atentia cuvenita alegerii tipului de geam folosit cand comandam o noua tamplarie, sau cand ne propunem sa o inlocuim.

Avem nevoie nu numai de ferestre estetice care sa se inchida foarte bine ci si de un geam adecvat, care sa ne ofere un confort sporit.
GEAM TERMOPAN - un potential nebanuit.
Foarte important intr-o tamplarie in afara de profile, armatura si feronerie este tipul de geam folosit care reprezinta aproximativ
http://www.romcospeed.ro/images/geam2.jpg80% din spatiul prin care se pierde caldura.
In functie de alegerea acestuia, reusiti sa va izolati termic si fonic mai mult sau mai putin locuinta.

Este de retinut ca indicatorul de baza la un geam il reprezinta coeficientul de transfer termic. Coeficientul de transfer termic cel mai mic da confortul cel mai mare ! In cazul in care doriti sa reduceti cheltuielile pentru incalzire si sa evitati pierderea de caldura, nu trebuie sa va declarati multumiti cu un geam de peste 1,4 W/mpK.
Ca atare pentru a nu 'arunca banii pe fereastra', sau a nu va 'arde' si dorind in acelasi timp sa contribuiti la protejarea mediului inconjurator va recomandam tamplaria moderna din profile PVC GEALAN cu geam termoizolator cu LOW E.
http://www.romcospeed.ro/images/geam3.jpg
Ce este un un geam termoizolator (termopan denumit de multa lume, dupa numele unei firme)?
Un ansamblu format din doua foi de sticla, intre care exista un mediu gazos (aer sau in unele cazuri un gaz), etansate (sigilate) perfect. Principiul este foarte
simplu: doua foi de sticla asezate la o distanta masurabila in mm, separate de un cadru din bagheta-distantier de aluminiu, etanseizate, formand o unitate monobloc ce reduce transmisia termica si fonica. Grosimea foii de sticla este variabila, ca si distanta dintre ele, eficacitatea produsului crescand direct proportional cu acestea.

Sticla de calitate produsa azi dupa tehnologia float, este de o calitate superioara celei cristal, fara distorsiuni optice, direct de pe linia orizontala de fabricatie, in flux continuu si fara a necesita vreo prelucrare mecanica ulterioara.
La atragerea, respectiv respingerea razelor solare contribuie si culoarea sticlei, care variaza de la clasicul incolor la albastru, verde, ocru si gri in diverse tonuri.
O foaie de sticla obisnuit groasa de 4 mm transfera 90% din caldura, deci are o pierdere foarte mare, coeficientul de transfer termic fiind k=5,4 W/mpK.

Un geam termopan cu etansare dubla, alcatuit din doua foi de sticla cu grosimea de 4 mm fiecare, avand un cadru din bagheta-distantier de aluminiu de 12 mm umpluta cu silicagel si un cordon de butil extrudat aplicat pe laturile baghetei, menit sa constituie o bariera impotriva vaporilor de apa, are coeficientul de transfer termic k=2,8 W/mpK.

Un geam termoizolator format din doua foi de sticla, una normala iar cealalta cu depunere LOW E (low emisivity), are coeficientul k=1,4 W/mpK.

Dupa anul 1980, o serie de studii privind reducerea transferului termic, care au condus la obtinerea sticlei cu straturi (pelicule) LOW E (mai multe straturi microscopice, depuse unul peste altul pe geam, de regula straturi functionale, din argint).Descoperirea 'depunerii LOW E' sau 'depunerea cu emisivitate joasa' a constituit cheia diminuarii
http://www.romcospeed.ro/images/geam4.jpgtransferului termic prin geam.
Foaia de sticla cu LOW E se pozitioneaza catre cavitatea ferestrei. Aceste straturi speciale reduc pierderile de caldura la 10%, fata de 90% cat se pierde prin sticla normala.
De mentionat ca aceste straturi modifica foarte putin proprietatile fizice de radiatie ale sticlei in aria spectrului solar. Transmisia luminii se dimineaza usor si poate interveni o usoara deviere a culorilor, deviere aproape imperceptibila. Foarte sezizabil este insa efectul termoizolator al acestei stratificari aplicate.
In cazul suprafetelor mari de geam pot apare in spatele acestora curenti de aer rece cu viteze ce depasesc 1 m/sec, daca se foloseste geam cu coeficientul de transfer termic k=2,8 W/mpK (din pacate peste 90% din geamul folosit in Romania in ultimii ani are acest coeficient, in timp ce in tarile din UE este stabilit prin lege sa nu depaseasca 1,4 W/mpK). Apare deci necesitatea stringenta de a utiliza geam termoizolator de calitate cu LOW E. Merita sa reflectam si asupra urmatorului exemplu.
Cand sunt -10 C in exterior si +20 C in interior, pe fata interioara a unui geam termoizolator float clar cu k=2,8 W/mpK vor fi +9 C, pe cand la geamul termoizolator cu LOW E vor fi +17 C.
Se pot naste firesc si intrebari privind modalitatile de scadere a coeficientului de transfer termic si a vitezei curentilor de aer rece care se formeaza in incapere. Unele din modalitatile utilizate pot fi:
- Realizarea unui geam triplex ;
- Prin scoaterea aerului dintre cele doua foi de sticla si introducerea in cavitate a unui gaz greu - ARGON sau KRIPTON -, care au proprietatea de a reduce considerabil pierderile de caldura, obtinandu-se un coeficient de transfer termic de 1,1 W/mpK,
respectiv de 1,0 W/mpK.
Si scaderea poate continua. De remarcat si diferenta de pret mica intre geamul termoizolator clar si cel cu LOW E in comparatie cu economia de caldura care se realizeaza.
Merita sa reflectam profund la diferenta de consum anual de combustibil conventional pentru 1 mp de suprafata incalzita la utilizarea diferitelor tipuri de geam:
- geamul simplu (k=5,4 W/mpK)-60 litri;
- geam termoizolator clar cu aer (k=2,8 W/mpK)-30 litri;
- geam termoizolator LOW E cu aer (1,4 W/mpK)-14 litri;
- geam termoizolator cu kripton (k=1,0 W/mpK)-8 litri.

Folosind geam termoizolator cu LOW E economisiti energie si bani!

Geamul cu LOW E poate constitui una din solutiile viabile privind reabilitarea termica a fondului construit existent si stimularea economisirii energiei termice. Acest tip de geam ne poate proteja si fata de zgomotul din exterior, contribuind la solutionarea uneia din problemele centrale ale mediului inconjurator din timpurile noastre.
Tocmai de aceea cand porniti sa construiti sau sa reabilitati o casa ganditi-va din timp la fereastra care va poate proteja in fata zgomotelor! Zgomotele suparatoare peste anumite limite pot capata un nivel dureros, ne pot transforma viata intr-un calvar, producand dereglari in sistemul nervos vegetativ si chiar dereglari vegetative.
De exemplu geamul cu LOW E si kripton realizeaza la formatul 6-14-4 mm o protectie fonica de 36 dB, iar la formatul 4.4.1 (duplex)- 14-4 mm 37 dB. Se pot construi si alte combinatii. De exemplu geamul PILKINGTON OPTIMAL PHON poate fi o alta solutie pentru zgomotul nedorit, constituind solutia ideala in situatii in care excesul de zgomot al strazii, sinelor de cale ferata, traficului aerian, fabricilor sau cluburi de noapte, devine suparator. Acesta este un geam acustic laminat de inalta calitate, oferind o reducere excelenta a zgomotului. Are un strat nou de butil pentru izolare fonica sporita, este usor de lucrat, poate fi incorporat in ansamblul de geam termoizolator.Feronerie Izolatie termica si fonica Glafuri GECCOhttp://www.romcospeed.ro/images/CAM_0141.jpgSinteza ideala intre frumusete si functionalitate, ferestrele Gealan dispun de toate caracteristicile de calitate pentru a asigura o durata de viata mare a ferestrelor - pentru toate tipurile de cladiri: case, blocuri, spitale, hoteluri, spatii comerciale. Amestecul de PVC utilizat precum si calitatea prelucrarii acestuia permit realizarea de ferestre cu o durata de viata estimata la 50 de ani. PVC-ul rigid este un material durabil care rezista foarte bine in atmosfere agresive (climat marin sau urban-industrial). Ferestrele Gealan sunt rezistente la toate influentele mediului cum ar fi actiunea UV, vant, ploaie, frig si oscilatii de temperatura si isi mentin aspectul placut chiar si dupa ani http://www.romcospeed.ro/images/CAM_0140.jpgProfilele colorate accentueaza aspectul fatadei. Locuintele atrag astfel privirile trecatorilor incantati de fatadele colorate considerate a fi drept 'cartea de vizita' a cladirilor. Chiar designul neobisnuit sau nuantele tipic regionale nu reprezinta nici o problema. Ferestrele GEALAN sunt produse intr-o multitudine de culori. Pentru fiecare mediu exista nuanta potrivita. De la albul nobil pana la culoarea ardeziei pot fi obtinute toate nuantele de culori. Culorile sunt naturale, durabile si verificate RAL, deoarece calitatea reprezinta principul de baza al firmei GEALAN. http://www.romcospeed.ro/images/pvc1.jpg Caracterizate prin: - 3 - 6 camere interioare; - adancimi mari ale profilelor (62 si 74 mm); - coeficient de transfer termic redus : k= 1,5 W/mpK, 1,2 W/mpK si 1,1 W/mpK; - 12 culori si 7 variante de decor lemn; - profile ecologice (PVC-ul care se utilizeaza la fabricarea profilelor nu dauneaza sanatatii oamenilor si nici mediului inconjurator si este reciclabil 100%); - permit montarea sistemului de ventilatie automata GECCO 3 (GEALAN Clima Control). http://www.romcospeed.ro/images/pvc2.jpg Avantaje: - izolatie termica si fonica foarte buna datorita proprietatilor excelente ale materialului profilelor, a geometriei camerelor interioare si a etansarii duble; - durata mare de viata probata de-a lungul celor 40 de ani de utilizare a ferestrelor GEALAN pe pietele occidentale si certificata prin rezultatele testarilor de durabilitate in mediul agresiv marin si urban industrial; - indeplinirea cerintelor de statica prin rigidizarea interioara a profilelor cu armaturi din otel zincat; - protectie foarte buna, prin sistemul de garniture duble (cauciucul rezistent la intemperii isi pastreaza timp indelungat proprietatile) ; - design atragator, intretinere usoara.Izolatie termica si fonica

Ferestrele GEALAN economisesc optim energia.

Cheltuielile pentru incalzirea locuintei scad considerabil prin montarea ferestrelor potrivite si aceasta datorita proprietatilor excelente de izolatie termica ale materialului profilului, ale sistemului de garnituri precum si ale geamului termoizolator.

Conductivitatea termica redusa a PVC-ului si numeroasele alveole in configuratia profilului confera tamplariei o izolatie termica superioara care evita fenomenul de condens pe suprafata.

http://www.romcospeed.ro/images/butoaie.jpg
Capacitatea de termoizolare a PVC-ului este marita prin adancimea mare a constructiei profilului, de pana la 74 mm, de modul de constructie al profilului bazat pe mai multe camere interioare, de folosirea unui sistem dublu de etansare si a unui geam izolator corespunzator.


Protectia fonica reprezinta un aspect important din punct de vedere al sanatatii.


Nu se poate trece usor cu vederea ca in ultimii ani nivelul zgomotului a crescut mult datorita in principal intensificarii traficului rutier si al celui aerian.

Cu un indice de atenuare fonica de pana la 45 dB, ferestrele din PVC Gealan ofera protectie eficienta la zgomotul prea mare, avand in vedere ca pentru o incapere de locuit se considera ca nederanjanta o valoare maxima a zgomotului de 65 dB.

Prin solutia constructiva adoptata si prin tipul de geam utilizat (termoizolator sau cu alcatuiri speciale, ce poate ajunge la grosimi de pana la 48 mm), ferestrele GEALAN imbunatatesc protectia fonica si maresc astfel calitatea vietii

http://www.extremeconstruct.ro/images/geam_termoizolator.jpgGEAM TERMOIZOLANT CLAR - standard 4 CLAR / 16 / 4 CLAR
- coeficient trnsfer termic k=2,7 w/mpk
- greutate 20,66 kg/mp
- transmisie UV 44%
- transmisie lumina 81%

  Este recomandat in cazurile in care se doreste un coeficient de transfer luminos ridicat.

http://www.extremeconstruct.ro/images/geam1.jpg


http://www.extremeconstruct.ro/images/geam2.jpg

GEAM TERMOIZOLANT LOW E   Sticla de joasa emisivitate obtinuta prin depunere de oxizi metalici (hard) sau prin depunere magnetronica (soft) se foloseste in componenta geamului termoizolant in interiorul cladirii.

- standard 4 LOW E / 16 / 4 CLAR
- greutate 20,66 kg/mp
- coeficientul de transfer termic soft: k=1,3 w/mpk; hard: k=1,7 w/mpk
  In cazul introducerii de gaz intertargon sau kripton coeficientul de transfer termic devine: la soft k=1,1 w/mpk; hard: k=1,3 w/mpk
- transmisie UV: 30%
- transmisie luminoasa: 77%

  Datorita efectului optim intre izolarea termica si transmisia luminoasaeste ideal pentru cele mai diverse aplicatii de la apartamente, birouri, sere pana la pereti cortina (in diferite combinatii ale sticlei LOW E cu sticla reflexiva, colorata in masa, etc.)
 

GEAM TERMOIZOLANT COLORAT IN MASA   Sticla disponibila in culorile bronze, verde, albastru, gri.

- standard: 4 COLORAT / 16 / 4 CLAR
- greutate 20,66 kg/mp
- coeficient de transfer termic k=2,7 w/mpk
- transmisie UV 13%
- transmisie luminoasa: bronze 44%, gri 37%, verde 65%, albastru 54%

http://www.extremeconstruct.ro/images/geam3.jpg

  Este destinat in special lucrarilor de exterior dand o nota distinctiva acestora.

http://www.extremeconstruct.ro/images/geam4.jpg

GEAM TERMOIZOLANT REFLEXIV   Sticla disponibila in culorile bronze, gri, verde, albastru, argintiu, clar

- standard 4 REFLEXIV / 16 / 4 CLAR
- greutate 20,66 kg/mp
- coeficient de transfer termic k=2,8 w/mpk
- transmisie UV:


- bronze 14%
- argintiu 34%
- albastru 19%
- clar 24%
- verde 19%

- transmisie lumina:


- bronze 32%
- argintiu 61%
- albastru 49%
- clar 53%
- verde 49%


  Datorita efectului de oglinda este destinat in special peretilor cortina, cladirilor de birouri, cladirilor comerciale, etc

GEAM TERMOIZOLANT DUPLEX   Este obtinut prin suprapunerea a doua sau mai multe foi de sticla intre care se aplica rasini transparente. La soc efectul este de fisurare insa nu se gaureste sau sparge.

- standard 3.1.3 / 14 / 4 CLAR
- greutate 24 kg/mp/
- transmisie UV 42%
- transmisie luminoasa 80%
- coeficient transfer termic k=2,3 w/mpk

  Acest tip de sticla confera un grad mare de siguranta atat la incercarile

http://www.extremeconstruct.ro/images/geam5.jpg

de efractie cat si la protejarea vitrinelor, bancilor, salilor de sport, demisolurilor si parterurilor de locuinte.
 

Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate