Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Constructii


Index » inginerie » Constructii
» Constructii decorative din gips-carton


Constructii decorative din gips-carton


Constructii decorative din gips-carton

ETAPELE DE LUCRU:

1. Mai intai s-au construit cele doua rafturi in forma literei 'Z', constructia decorativa nefigurand in planurile initiale. Ideea realizarii acesteia a fost a proprietarului, ea fiind preluata si pusa in practica de catre mester. Lucrarile au inceput cu masurarea spatiului in care rafturile urmau sa fie amplasate, dupa care s-a trasat pe perete forma aces­tora. S-a avut in vedere mai ales ca acestea sa fie paralele cu linia descrisa de imbinarea peretelui cu grinda de rezistenta. Dupa ce s-au masurat si s-au taiat, profilele de tip UW 30 s-au fixat pe perete, reprezentand baza construc­tiei. Perpendicular pe acestea s-au montat bucati din acelasi tip de profil metalic cu lungimea de 17 cm. La exte­rior, scheletul s-a inchis tot cu ghidaje de tip 'U', care s-au fixat in holtz-suruburi. Dupa realizarea scheletului metalic constructia s-a placat cu gips-carton.

2. Rafturile au fost intarite prin mon­tarea pe muchiile lor a unor profile metalice de colt, cu rolul de protectie impotriva socurilor mecanice, care pot aparea in cazul unei astfel de construc­tii. Dupa aceasta, rafturile s-au gletuit, s-au slefuit si s-au zugravit.

3. Constructia decorativa este ampla­sata intre cele doua rafturi si, asa cum spuneam, este formata din patru volume de dimensiuni diferite, care se su­prapun pe o anumita parte din supra­fata lor. Constructia lor a urmat acelasi tipar ca cel descris mai sus, mai exact s-a realizat scheletul din profile UW 30 fixate in dibluri pe perete, dupa care acesta s-a 'imbracat' cu gips-carton. Muchiile au fost armate cu profile de colt metalice, iar constructia s-a gletuit.4. Detaliu al constructiei privita dintr-un unghi lateral. Se poate observa diferenta de marime dintre cele patru corpuri, precum si modul in care acestea sunt suprapuse.

Preturi materiale:

-21 m profile metalice UW 30:    5 RON/buc.; 3 m = 35 RON

- 15 m profite aluminiu de col):    2,7 RON/buc.; 3 m =13,5 RON

- 1 placa gips-carton 1,2 ' 2,6 m: 31    RON /buc.

Total materiale = 79,5 RON Pret manopera = 200 RON TOTAL LUCRARE = 279,5 RON

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate