Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Satisfactia de a face ce iti place.ascensiunea īn munti, pe zapada, stānca si gheata, trasee de alpinism
Alpinism Arta cultura Diverse Divertisment Film Fotografie
Muzica Pescuit Sport

Diverse


Index » hobby » Diverse
» Sa se proiecteze un automat secvential pentru vanzarea cu monezi


Sa se proiecteze un automat secvential pentru vanzarea cu monezi


Sa se proiecteze un automat secvential pentru vanzarea cu monezi. Automatul de comanda va face bilantul monedelor unei masini de vandut COCA - COLA.

Schema instalatiei cu traductoarele si elementele de semnal decizional este prezentata in figura 1.Automatul are ca scop vanzarea sticlelor de COCA-COLA (pretul sticlei fiind de 40  de lei). Fotocelulele F0, F1, F2, F3 dau semnal de "1" logic cand apare o moneda de orice tip, o moneda de 50 lei, de 20 lei sau de 50 lei, de 10 lei, de 20 lei sau de 50 lei (recunosc moneda). Daca niciuna din fotocelulele F1, F2, F3 nu da semnal, atunci cand F0 da semnal logic "1", moneda este respinsa, ea fiind alta decat cele admise. Fotocelula F4 da semnal de acceptare a monedei introduse (poate fi o moneda de 10, 20, 50 lei). La completarea unui total de 4 monede de 10 lei, 2 de 20 lei sau 1 de 50 lei automatul va accepta totalul si va elibera o sticla de Coca-Cola. In cazul in care nu exista rest de 10 lei (monede) pentru o moneda de 50 lei introdusa, monedele de 50 de lei nu sunt acceptate. In cazul in care nu exista sticle de Coca-Cola in magazia automatului, nici un tip de moneda nu este acceptata. In plus, la o comanda de inapoiere a monedelor, acestea sunt redate din automat atata timp cat inca 40 lei (pretul unei sticle de Coca-Cola) nu au fost completati.

Automatul sincron primeste si furnizeaza semnale conform schemei bloc din figura 2.

Celalalt numarator (de 2 biti) serveste pentru a inscrie 2 impulsuri in primul numarator atunci cand in automat a fost introdusa o moneda de 20 de lei.

Semnalele de intrare ale automatului sunt urmatoarele: F0, F1, F2, F3 (fotocelule); NC (nu exista Cola); NR (nu exista rest de 10 lei); EG2, EG4 (semnale de la cele doua numaratoare); IM (inapoiaza monedele).

Semnalele de iesire ale automatului sunt urmatoarele: R (rest 10 lei); EC (elibereaza 1 Coca-Cola); AM (accepta moneda); AT (accepta total); RM (respinge moneda); N2, N4 (numara); S2, S4 (sterge).

Proiectul va cuprinde urmatoarele puncte:a.       Intocmirea organigramei.

b.       Codificarea starilor rezultate in urma elaborarii organigramei.

c.       Stabilirea diagramei starilor la momentul "t" de timp.

d.       Intocmirea diagramelor starilor urmatoare (la momentul de timp t+1).

e.       Determinarea variabilelor de excitatie pentru automatele elementare ce compun registrul de stari.

f.        Obtinerea expresiilor logice ale variabilelor de iesire ale automatului.

g.       Implementarea cu circuite integrate (automate elementare D si porti logice).

h.       Analiza schemei logice obtinute.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate