Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
E altceva mai important decat familia?desene, planse, jocuri de copii pentru copii
Animale pasari Casa gradina Copii Personalitati Poezii Povesti

Personalitati


Index » familie » Personalitati
Thomas Hudson


Thomas Hudson


Thomas Hudson      

Thomas Hudson a fost de meserie fabricant de manusi si a trait in orasul Ailesham din Norfolk. Desi nu a fost un om cu multa educatie, cerceta asiduu Biblia si predica duminicile oricarui vecin care era doritor sa asculte, citindu-se si apoi explicandu-se Biblia.      

Cand regina Maria si-a inceput domnia, toti predicatorii nelicentiati care predicau oamenilor au devenit oameni cu soarta pecetluita. Hudson ar fi fost printre primii oameni arestati si intemnitati daca n-ar fi fugit de acasa. El a plecat in Suffolk si a reusit sa evite arestarea sa schimbandu-si mereu locul. Insa dupa un timp dorinta sa de a-si vedea sotia si familia a devenit atat de puternica incat n-a mai putut sta deoparte si in ciuda pericolului s-a dus acasa. In curand a auzit ca dusmanii lui au aflat de intoarcerea sa acasa, asa ca si-a parasit ascunzatoarea si a intrat in oras, ceea ce a dus la arestarea sa.      

Episcopul l-a intrebat pe Hudson cu privire la multe lucruri, la care el a raspuns cu sinceritate si desi nu a fost un om educat, argumentele sale au fost foarte puternice. Vazand ca nu ajunge nicaieri cu acest om, episcopul l-a condamnat si l-a trimis la inchisoare.      Thomas Hudson a fost scos din inchisoare si dus intr-un loc numit Groapa Lolardului, imediat langa gardul episcopului din Norwich, in ziua de 19 mai 1558. Langa el se mai aflau alti doi condamnati. Chiar inainte de a se strange lantul in jurul pieptului sau, Hudson s-a aplecat, s-a strecurat pe sub lant si s-a pus mai intr-o parte. Lucrul acesta i-a facut pe multi sa creada ca va abjura sau ca a vrut sa ceara binecuvantarea parintilor sai dar nimeni nu stia motivul real: Hudson a fost coplesit brusc de indoieli si si-a simtit credinta slabita. De aceea nu dorea sa moara fiind in aceasta stare si s-a pus pe genunchi si s-a rugat la Dumnezeu, care i-a trimis mangaiere. Apoi s-a ridicat din nou, plin de bucurie ca un om renascut si a strigat: "Acum sunt tare, slava Domnului si nu-mi mai pasa de ce pot oamenii sa-mi faca!"      

Urcat pe rug din nou, si-a pus lantul in jurul sau si au fost arsi pe rug toti trei impreuna.       Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate