Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
E altceva mai important decat familia?desene, planse, jocuri de copii pentru copii
Animale pasari Casa gradina Copii Personalitati Poezii Povesti

Personalitati


Index » familie » Personalitati
James Hamilton, Catherina Hamilton, Straiton, Gourlay


James Hamilton, Catherina Hamilton, Straiton, Gourlay


James Hamilton, Catherina Hamilton, Straiton, Gourlay      

In anul 1534, James Hamilton, Catherine Hamilton, David Straiton si Norman Gourlay au fost chemati inaintea regelui James V la Edinburgh. James Hamilton a fost acuzat ca sustine ideile fratelui sau Patrick. Regele l-a avertizat pe Hamilton sa nu se prezinte la judecata, fiindca nu-l va putea apara ci sa paraseasca tara si sa-si abandoneze pamanturile si averea pentru a putea sa-si scape viata.      

Catherine Hamilton, sora lui James si matusa regelui, a fost acuzata ca nu crede ca poate fi mantuita prin fapte. Dupa o discutie indelungata cu un avocat pe nume John Spens, ea a conchis exclamand "Fapte aici, fapte acolo! Ce fel de fapte sunt acestea? Eu stiu ca nici o fapta nu ma poate mantui decat lucrarea mantuitoare a lui Hristos, Domnul si Mantuitorul meu!"       

Regele s-a intors intr-o parte ca sa poata rade la auzul raspunsului ei, dupa care a chemat-o pe Catherine la el si a convins-o sa se abjure de dragul familiei. Ea a fost pusa in libertate.      Straiton a fost un domn dintr-o familie buna, dar s-a certat cu episcopul de Moray cu privire la zeciuiala. Intr-una din zile, cand a fost provocat de colectorii Bisericii, Straiton a poruncit slujitorilor sai sa arunce inapoi in mare fiecare al zecelea peste pe care l-au prins si l-a indemnat pe colector sa mearga si sa-si caute taxa in mare. Dar apoi s-a linistit si a devenit un convertit sincer al reformei. Acuzat de erezie, Straiton a refuzat sa se dezica de credinta sa si astfel a fost ars pe rug impreuna cu Gourlay, in ziua de 27 august 1534.       Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate