Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
E altceva mai important decat familia?desene, planse, jocuri de copii pentru copii
Animale pasari Casa gradina Copii Personalitati Poezii Povesti

Personalitati


Index » familie » Personalitati
Girolamo Savonarola


Girolamo Savonarola
Girolamo Savonarola      

Savonarola a fost un calugar italian, care a avut o educatie aleasa si care a inceput sa predice poporului, demascand viata pacatoasa pe care a vazut-o in sanul propriului sau ordin si insistand asupra necesitatii unei reforme. Deoarece popularitatea lui Savonarola era in crestere, Papa Alexandru VI a dat ordin vicarului sau sa treaca la infaptuirea reformelor necesare, incercand sa il faca pe Savonarola sa taca; insa avea sa se lase redus la tacere.      

Cand Papa l-a denuntat pe Savonarola si i-a poruncit sa-si inceteze predicile, Savonarola si-a dat seama in ce pericol se afla si s-a oprit din predicat pentru un timp. Insa a reinceput sa predice in Florenta in 1496 la cererea poporului care tanjea dupa Cuvantul lui Dumnezeu. Fiindca a fost blestemat ca eretic, Savonarola a spus poporului ca asemenea blesteme sunt impotriva adevaratei invataturi si trebuie ignorate.      
Savonarola a fost luat din manastirea sa, impreuna cu alti doi calugari care l-au sustinut, in 1498 si a fost ars pe rug ca eretic in 24 mai 1499.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate