Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
E altceva mai important decat familia?desene, planse, jocuri de copii pentru copii
Animale pasari Casa gradina Copii Personalitati Poezii Povesti

Personalitati


Index » familie » Personalitati
Alexander Gough si Alice Driver


Alexander Gough si Alice Driver


Alexander Gough si Alice Driver      

Auzind ca doi oameni acuzati de erezie se ascund in apropiere de casa sa, judecatorul Noone din Suffolk si-a trimis slujbasii sa ii caute si astfel au fost prinsi Alexander Gough din Woodbridge si Alice Driver Grosborough. Detinutii au fost inchisi la Melton unde au stat o buna bucata de timp inainte sa fie mutati in orasul Bury pentru a fi examinati.      

Amandoi si-au recunoscut pe fata credinta si au fost trimisi inapoi in inchisoare, unde au ramas timp de cateva luni si apoi au fost dusi la Ipswich pentru audierea finala. Se spune ca ei si-au repetat marturisirea de credinta si au refuzat categoric sa-si salveze viata schimbandu-si religia. Amandoi au fost condamnati la arderea pe rug si au fost dusi inapoi in inchisoare ca sa astepte ziua executiei.      

Dimineata foarte devreme in 4 noiembrie 1557, Alexander Gough si Alice Driver au fost dusi din inchisoarea Melton la Ipswich, sub conducerea serifului si a slujbasilor sai, in tovarasia unei mari multimi de oameni. Au sosit la Ipswich pe la ora sapte dimineata si au fost dusi imediat la locul executiei. Cand au ajuns la rug, au cantat o cantare si au ingenuncheat sa se roage un timp. Gough s-a ridicat si i-a zis serifului "Sa fim lasati sa ne mai rugam putin fiindca avem de trait o viata scurta", dar aprodul a zis: "Haideti, sa-i ardem!" Gough a raspuns: "Fii atent serifule, daca ne impiedici rugaciunile, deasupra ta va atarna razbunarea lui Dumnezeu!" In timp ce erau legati de stalp si i s-a pus lantul la gat, Alice a exclamat: "Oh, iata o batista dumnezeiasca!"      Niste prieteni s-au apropiat de cei doi si i-au luat de maini in timp ce stateau legati la stalp. Vazand lucrul acesta seriful a strigat la oamenii sai: "Prindeti-i, nu-i lasati sa scape!"      

Cand oamenii au auzit ordinul serifului si au vazut pericolul in care se gaseau cei de langa martiri, au alergat intr-un suflet la ei si i-au inconjurat din toate partile, pentru a-i apara ascunzandu-i in multime.      

Vazand acest lucru seriful i-a lasat in pace si nu a mai arestat pe nimeni. S-a dat foc rugului si cele doua suflete de erou au scapat in mijlocul flacarilor trecand dincolo de puterea rautatii umane.       

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate