Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
E altceva mai important decat familia?desene, planse, jocuri de copii pentru copii
Animale pasari Casa gradina Copii Personalitati Poezii Povesti

Animale pasari


Index » familie » Animale pasari
Springer spaniel englez - caracteristici


Springer spaniel englez - caracteristici


SPRINGER SPANIEL ENGLEZ

Tara de origine: Marea Britanie.

Denumire originala: English springer spaniel.

Vechime: Secolul XVII.Prima utilizare: Leveur (care ridica vanatul) si retriever (care aduce vanatul).

Utilitate actuala: Caine de companie, vanatoare, cautare-cercetare.

Perioada medie de viata: 12-14 ani.

Istoric: Aceasta rasa cunoscuta inca din Evul Mediu, este, cu exceptia rasei Clumber, probabil cea mai veche din randul spanielilor. La origine, diferitele varietati erau grupate sub numele de spaniel. Doar la sfarsitul secolului XIX, springerii au fost considerati rasa aparte.

Calitati: Excelent companion, este un caine cu o fire vesela, foarte temperamental, deosebit de vioi, cu o mobilitate debordanta. Latra putin.

Caine de vanatoare inepuizabil, Springerul englez este avid de activitate fizica. Daca este privat de stimulare mentala sau daca i se refuza placerea de a-si elibera energia, acest caine puternic poate deveni distrugator.

Astazi, a devenit spanielul de lucru cel mai popular din Regatul Unit, chiar daca, mai intai, calitatile de specialist in capturarea vanatului cu pene i-au fost recunoscute in Statele Unite.

In ciuda deosebirilor intre susele de lucru si cele de expozitie, Springerul spaniel englez si-a pastrat fara indoiala, chiar si la subiectii cei mai urbanizati, un veritabil instinct de caine de vanatoare. Tocmai din acest punct de vedere, multe institutii din intreaga lume specializate in combaterea traficului si consumului de stupefiante sau in detectarea materialelor explozive au preluat rasa pentru a o include in programele lor de lupta antidrog si antiterorism, antrenandu-i si utilizandu-i in acest scop.


Standard:

ASPECT GENERAL:

Construit simetric, compact, putenic, este vesel si activ. Este mai inalt pe picioare decat toti spanielii britanici.

CARACTERISTICI:

Este una dintre cele mai vechi rase si are cele mai pure origini. Pe vremuri, acesti caini erau folositi pentru gasirea si prinderea vanatului, dar, in prezent, sunt utilizati preponderent pentru cautarea / detectarea explozivilor si stupefiantelor, persoanelor disparute, precum si in cadrul diferitelor jocuri sportive. Acesti caini sunt prietenosi, intotdeauna bine dispusi si ascultatori.

CAP:

Craniu - este de lungime medie, moderat de lat, usor rotunjit.

Stopul - este moderat, iar osul occipital nu trebuie sa fie proeminent.

Obrajii - sunt plati, narile bine dezvoltate.

Regiunea faciala - este proportionala cu lungimea craniului, moderat de lata, fin cizelata in jurul ochilor.

Dentitia - maxilarele sunt puternice, muscatura perfecta, regulata, in foarfece si in prognatism superior.

Ochii - de marime medie, sunt migdalati, nici proeminenti, dar nici infundati in orbite, bine amplasati. Exprima atentie, concentrare si tandrete. Sunt de culoare maro inchis. Nuantele mai deschise nu sunt de dorit.

Urechile - sunt in forma de lob, destul de lungi si late, apropiate de cap, prinse la nivelul ochilor, cu blana usor franjurata.

GAT:

Este destul de lung, puternic, musculos, fara salba, usor arcuit, subtiindu-se spre cap.

CORP:

Este puternic, nici prea lung, dar nici prea scurt. Pieptul este adanc, bine dezvoltat. Coastele sunt usor arcuite, bine cuplate.

MEMBRE:

Membre anterioare - avand scheletul bine dezvoltat, umerii sunt oblici, musculosi, fara a fi incarcati. Ei sunt usor inclinati spre fata, bine angulati. Incheieturile sunt flexibile si puternice. Membrele sunt apropiate, cu aspect compact si forme rotunjite.

Membre posterioare - sunt bine dezvoltate, cu articulatii moderat arcuite. Jaretul este lat, musculos, bine dezvoltat. Nu sunt de dorit articulatiile proeminente.

Labele - sunt puternice.

COADA:

Prinsa jos, nu este purtata niciodata mai sus de linia spatelui, este acoperita cu blana franjurata, in permanenta miscare; de preferat, cupata.

MISCARE:

Membrele anterioare se balanseaza inspre inainte, direct din umar, aruncand labele inainte, intr-o maniera libera. Cand nu se afla in alegare, mersul cu pasi mari este o caracteristica a rasei.

ROBA:

Par - este lipit de corp, drept, rezistent la apa, niciodata ravasit, franjurat moderat pe urechi, membre si corp.

Culoare - alb-brun, alb-negru, cu marcaje albe sau brune.

TALIE:

48-50 cm.

DEFECTE:

Orice abatere fata de cele de mai sus constitute un defect. Fiecare defect se va penaliza in functie de marimea respectivei abateri, dar si luand in considerare calitatile de ansamblu ale exemplarului.

NOTA:

Masculii trebuie sa aiba doua testicule evidente, normal dezvoltate si complet coborate in scrot.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate