Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Informatica


Index » educatie » Informatica
» Web-site - Info Laboratory


Web-site - Info Laboratory
Tema :

Web-site

InfoLaboratory
Memoriu justificativ

Site-ul creat este dedicat in special informaticii si artei programarii. Acesta se adreseaza celor ce doresc sa-si insuseasca sau sa aprofundeze cunostinte legate de informatica si programare.

Proiectul “InfoLaboratory” cuprinde mai multe sectiuni, site-ul punand la dispozitie programe realizate in diverse limbaje de programare, cursuri legate de programare, o sectiune in care sunt explicati diversi algoritmi, una de link-uri utile catre anumite site-uri si altele.

Site-ul este special creat pentru o incarcare rapida a paginilor dupa accesarea oricarui link, aproape fara timpi de asteptare. Majoritatea legaturilor dispun de o descriere a continutului paginilor pe care le adreseaza ceea ce faciliteaza indrumarea vizitatorilor catre sectiunile dorite.

Proiectul de atestat este realizat in HTML (HyperText Markyp Language), cuprinzand, de asemenea, numeroase scripturi JavaScript si elemente caracteristice ale CSS.

Partea grafica este realizata in programe specializate de creare si editare photo, precum Adobe Photoshop 7.0 si Corel Photo-Paint 11.

Site-ul poate fi accesat de pe orice calculator pe care este instalat un browser web ce permite evaluarea scripturilor JavaScript.

Structura site-ului

Structura site-ului este special gandita pentru a permite vizitatorului sa aiba acces cu usurinta la continutul acestuia si pentu a facilita o incarcare rapida a paginilor.

In partea de top a site-ului este plasat un banner care ilustreaza conceptul sau, aici fiind plasata si denumirea proiectului. In partea central-stanga sunt pozitionate majoritatea link-urilor si cele mai importante dintre ele, facilitand o usoara accesare de catre vizitator a continutului dorit. Intr-o pozitie relativ centrala este situat singurul frame al site-ului avand un rol foarte important in functionarea sa. De fapt acest frame serveste drept fereastra in care se vor deschide cele mai multe link-uri. O asemenea structurare permite pastrarea graficii initiale a site-ului pe durata intregii vizite, fara ca aceasta sa fie incarcata la fiecare accesare a unui link. Ceea ce se va incarca in acest caz va fi doar continutul link-urilor, acesta nedispunand de grafica.

Principalele link-uri ale site-ului :

ALGORITMI

In aceasta sectiune sunt prezentati diversi algoritmi care pot fi invatati sau aprofundati de catre vizitatori. Link-ul are urmatorul continut:

Secventa lui Fibonacci

Secventa lui Fibonacci este secventa care apare adesea in natura.
Ea este de finita ca :
F0 = 0
F1 = 1
Fi = Fi-1 + Fi-2, pentru i>=2
Proprietati:
Al n-ulea numar al lui Fibonacci poate fi calculat cu aproximatie prin formula :

Fn = [(1 + sqrt(5))n - (1 - sqrt(5))n] / 2n*sqrt(5)

Putem scrie formula si sub forma :

Fn = (1/sqrt(5))*[(sqrt(5) + 1)/2]n+ (1/sqrt(5))*[(sqrt(5) - 1)/2]n

Se observa ca daca n tinde la infinit, al doilea termen tinde la zero. De fapt acesta descreste o data cu cresterea lui n si deja pentru n=0 al doilea termen este mai mic decat 0,5. Asa ca putem deduce :

Fn = round((1/sqrt(5))*[(sqrt(5) + 1)/2]n)

Functia totentiala ( indicatorul lui Euler )

Pentru un N dat (N E Z+), aceasta funtie retureneaza numarul de numere <= N care sunt prime cu N.
Definitie:

T(N) = | |


Proprietati:
-
T(p) = p-1, pentu p numar prim;
-
T(N) > 2 deoarece, daca cmmdc(k,N)=1 atunci si cmmdc(N-k,k)=1;
-
T(M*N) = T(M)*T(N), cu cmmdc(M,N)=1;
-
T(pk) = pk - pk-1 = pk-1(p-1) = pk(1 - 1/p), deoarece numerele de la 1 la pk care nu sunt prime cu pk sunt cele divizibile cu p si acestea sunt in numar de pk-1;
-
Fie N = p1x1 * p2x2 ** prxr descompunerea lui N in factori primi. Astfel avem:

T(N) = (p1x1 - p1x1-1) * * (prxr - prxr-1) = N * (1 - 1/p1) * (1 - 1/p2) ** (1 - 1/pr)

TESTE

In cadrul acestei sectiuni vizitatorii isi pot testa cunostintele legate de calculatoare. Acest test presupune scrierea formei neprescurtate a unor abrevieri legate de calculatoare. Este prezent aici si un timer care cronometreaza timpul scurs de la inceperea testului.

Sectiunea are urmatorul continut:

Text Box:

Top of Form

Text Box:


PROGRAME

In aceasta sectiune pot fi gasite programe realizate in diferite limbaje de programare, in special in limbajul Pascal.

Link-ul are urmatorul continut:

Programe JavaScript

Exchange

Calculator

Programe Pascal

>>>> Punand cursorul pe programul respectiv, descrierea acestuia va fi afisata in subsolul ferestrei <<<<

Baza 10 in baza 2 Baza 10 in baza 2 II Admitere elevi Baza 10 in baza b CMMDC Divizori Grad maxim Graf - Lant K divizori Lotto Orga electrica Parcurgere in adancime Parcurgere in latime Parcurgere recursiva Patrate recursivPermutari sir '01'

Puzzle

Vf - Grad max

X si 0

Acest program simuleaza jocul 'X si 0'. Modurile 'Single Player' si 'Multiplayer' sunt disponibile, ultimul putand fi jucat intre utilizatorii aceluiasi calculator.

JOCULETE

In cadrul acestei sectiuni sunt prezentate cateva joculete realizate in limbajul Pascal si unul realizat in HTML, utilizand JavaScript.

Continutul sectiunii este urmatorul:

Puzzle - un joculet realizat in HTML, folosind JavaScript. Ii puteti studia si codul sursa Puzzle numeric - un joculet realizat in Pascal, utilizand UNIT-ul CRT. Folositi tastele W, A, S, D pentru a juca. Daca doriti sa-i studiati codul sursa, acesta poate fi gasit in sectiunea de programe. X si 0 - un joculet realizat in Pascal, utilizand UNIT-ul CRT. Jocul poate fi jucat in varianta solo, dar si in doi. Daca doriti sa-i studiati codul sursa, acesta poate fi gasit in sectiunea de programe. Orga Electrica - aplicatie realizata in Pascal, utilizand UNIT-ul CRT. Aceasta simuleaza o orga ce poate fi actionata din primul si al doilea rand de taste alfabetice. Daca doriti sa-i studiati codul sursa, acesta poate fi gasit in sectiunea de programe.

CURSURI

Accesand acest link vizitatorii au acces la unele din cele mai bune cursuri legate de programare. Sunt disponibile cursuri Java, JavaScript, cursuri PHP&MySQL si cursuri HTML. Continutul sectiunii poate fi vizualizat mai jos :

Cursuri JavaScript JavaScript - Prezentare generala JavaScript - Scurta prezentare HTML & JavaScript En JavaScript Course JavaScript incompatibilities with IE and Netscape Java vs JavaScript Cursuri Java Carte Java En Carte Java Ro Curs practic de Java Cursuri PHP & MySQL Carte MySQL Ro Carte PHP Ro MySQL 5.1 RefMan En MySQL manual En MySQL-PHP db applications PHP manual En Cursuri HTML Curs HTML I Curs HTML II Curs HTML III HTML lessons

LINK-URI

Aici sunt plasate legaturi catre alte site-uri utile in a invata si aprofunda cunostinte de informatica si programare. Sunt incluse legaturi catre site-uri care prezinta si explica algoritmi, contin cursuri sau organizeaza concursuri de informatica online:

Algoritmi Algorithmist Site cu explicatii destul de bune pentru diversi algoritmi The Aggregate Magic Algorithms Un site despre algoritmi, operatii pe biti, optimizari Graph Theory Notiuni, teoreme legate de teoria grafurilor Programare W3 Schools Cam toate tutorialele de care aveti nevoie in dezvoltarea de pagini web E - edu/e-Books Un site de unde puteti downloada carti despre programare Programmers' Heaven Tutoriale despre diferite limbaje de programare, dezvoltare web, aplicatii Intercer Un site unde puteti gasi un curs gratuit, foarte bun de PHP in limba romana Concursuri de informatica online Infoarena Site creat de fosti olimpici, dedicat pregatirii viitorilor olimpici in informatica, acesta dispunand, printre altele, de o arhiva de probleme si un evaluator 24/24 .campion '.campion' este un program de pregatire de performanta in informatica, sustinut de profesori de prestigiu si studenti, fosti castigatori ai olimpiadelor internationale de informaticaHOME

Aceasta sectiune este inclusa de altfel si in pagina de index, aici fiind postate un mesaj de intampinare si regulile de intimitate ale site-ului.

Continutul sau este urmatorul:

Scripturile si efectele lor

In codul sursa al site-ului sunt prezente numeroase scripturi JavaScript. Acestea au ca scop crearea unor efecte deosebite, fiind in special legate de dinamica.

Principalele scripturi din site sunt urmatoarele :

<Script Language='JavaScript'>

Declararea variabilelor globale :

var x=0;

var u=new Array();

u[

u[

u[

u[

u[

u[

u[

var m=0;

var apear;

var ok=0;

var j=-1;

var time;

var pos=-1;

var timp;

var timp1;

var timp2;

var timp3;

var timp4;

var timp5;

var val=1;

var val1=410;

Scripturi pentru afisarea orei in site :

function verifica(i)

function timp_zi()

function initializare()

Scripturi pentu realizarea efectului de cutremur al imaginii de pe monitor :

function EarthQuake(n)

}

}

function secunde()

setTimeout('secunde();',1000);

Script pentru realizarea efectelor onMouseOver si onMouseOut :

function mouseee(img11,img22)

Scripturi pentru realizarea efectelor onClick ale link-urilor principale :

function cool1(a)

case 'Programe':

case 'Teste':

case 'Joculete':

case 'Cursuri':

case 'Linkuri':

case 'Home':

function initializare1()

function scrolltext(a)

function cool3(f)

case 'Teste':

case 'Programe':

case 'Joculete':

case 'Cursuri':

case 'Linkuri':

case 'Home':

a=fraza;

if (m==0)

if (m==1)

if (u[i]<l)

ti=setTimeout('cool3(f);',10);

else clearTimeout(ti);

function cool(w,e,r,t,y,k,n)

Scripturi pentru realizarea efectului de onClick al link-ului “Accesare parolata” :

function scroll1()

function mareste()

else

function down()

function changeIt()

Scripturi ce intra in executie dupa acceptarea parolei necesare vizualizarii continutului link-ului “Accesare parolata” :

function up()

if (val1>410) timp3=setTimeout('up();',50);

else

Acest script realizeaza efectul de feedback la alegerea unei optiuni din caseta de optiuni :

val1= }

} function fb()

Script ce se executa la iesirea de pe site :

function deschide1()

</Script>

Site-ul dispune, de asemenea, de un counter furnizat de StatCounter.com, avand rolul de a monitoriza toti vizitatorii de pe site si a colecta minimul de informatii despre acestia precum tara si orasul de unde provin, browser-ul si sistemul de operare pe care il folosesc, rezolutia monitorului pe care a fost accesat site-ul, numarul de accesari, vizitatorii unici si altele. Aceste informatii au drept scop crearea unor statistici care sa ajute administratorul site-ului in legatura cu ceea ce trebuie schimbat, modificat sau imbunatatit, tinand cont de actiunile vizitatorilor.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate